Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviškas virtualių aviacijos mokymų startuolis Aeroclass pritraukė 1,2 mln. USD investiciją

Lietuvių įkurtas „Aeroclass“ pritraukė 1,2 mln. USD dydžio investiciją iš į aviacijos inovacijas orientuoto rizikos kapitalo fondo „AeroCity Tech Ventures”. Pirmasis pasaulyje modernią platformą, skirtą nuotoliniams aviacijos specialistų mokymams, siūlantis technologijų startuolis investiciją planuoja panaudoti tolimesnei plėtrai.
Lietuviškas virtualių aviacijos mokymų startuolis Aeroclass pritraukė 1,2 mln. USD investiciją
Lietuviškas virtualių aviacijos mokymų startuolis Aeroclass pritraukė 1,2 mln. USD investiciją / Partnerio nuotr.

Anot įmonės vadovo bei bendra-įkūrėjo Luko Raščiausko, „Aeroclass“ siekia revoliucionuoti aviacijos mokymų industriją pasiūlydama aeronautikos profesionalams aukštos kokybės mokymus patogioje platformoje. „Pasaulinė pandemija išryškino įsisenėjusią aviacijos mokymų problemą. Lig šiol buvusiam nelanksčiam sektoriui buvo būtina, kad kas nors ateitų ir sudrebintų rinką iš pagrindų. Būtent todėl ir atsiradome mes.“

Technologijų startuolis „Aeroclass“ yra pirmasis pasaulyje pristatęs būtent į aviacijos industriją orientuotą virtualią mokymosi platformą, skirtą įgyti bei gilinti aviacijos sektoriaus žinias. „Aeroclass“ vadovas pabrėžia, jog startuolio unikalumas slypi dėmesyje aviacijos verslo ypatumams. „Iki šiol didžiausias dėmesys pritaikant naujas technologijas buvo teikiamas pilotų ir įgulos mokymams. Mes koncentruojamės į iki šiol mažiau dėmesio sulaukusias aviacijos vadybos, teisės, komunikacijos, finansų, audito, krizių valdymo sritis. „Aeroclass“ mokymai padės greičiau perprasti aviacijos verso ypatumus sektoriaus naujokams ir kvalifikacijos kėlimo siekiantiems profesionalams,“ – sakė jis.

Partnerio nuotr./Julius Norkūnas ir Lukas Raščiauskas
Partnerio nuotr./Julius Norkūnas ir Lukas Raščiauskas

Nors didesnio dėmesio virtualūs mokymai susilaukė dėl Covid-19, jų potencialas rinkoje pastebėtas buvo seniau. „Net ir prieš pandemiją, nuotolinių mokymų rinkos vertė stabiliai augo ir 2018 metais siekė net 100 mlrd. USD. 2020 metais rinka padvigubėjo iki 200 mlrd. USD ir yra manoma, kad iki 2027 metų sulauksime dar vieno rinkos vertės padvigubėjimo. Dėl to ir nusprendėme, kad dabar yra pats geriausias metas kurti nuotolinio mokymo sprendimus aviacijos sektoriui. Džiaugiamės, jog šio verslo potencialas buvo pastebėtas „AeroCity Tech Ventures” fondo ir tikime, kad ši investicija taps mūsų staigaus ir sėkmingo augimo katalizatoriumi,“ – teigė Lukas.

Pasak „AeroCity Tech Ventures“ fondo vadovo ir jau daugelį metų su inovacijomis ir startuoliais dirbančio Juliaus Norkūno, investuodami į „Aeroclass“ jie prisideda prie aviacijos mokslų technologijų revoliucijos. „Matome didžiulį virtualių mokymų sektoriaus potencialą, todėl tikime kad ši investicija padės modernizuoti aviacijos mokslų industriją. „AeroCity Tech Ventures“ yra numatęs investuoti 20 mln. eurų į naujas bei augančias įmones, turinčias vertingų technologinių bei modernizavimo idėjų aviaciniam sektoriui ir tikime, jog su mūsų pagalba dienos šviesą išvys ne viena aviacijos pasaulį pakeisianti idėja.“

Partnerio nuotr./„AeroCity Tech Ventures“ fondo vadovas Julius Norkūnas
Partnerio nuotr./„AeroCity Tech Ventures“ fondo vadovas Julius Norkūnas

Investiciją skirs plėtrai

E-mokymosi startuolio vadovas Lukas Raščiauskas sako, kad įmonė turi daug planų bei sumanymų. „Kadangi e-mokymų potencialas bei paklausa didžiuliai, planuojame „Aeroclass“ veiklą plėsti tiek geografiškai, įsitvirtinant Europoje bei Azijoje, tiek pasiūlos atžvilgiu. Šiuo metu aviacijos profesionalams esame pristatę vieną produktą – virtualius mokymus, tačiau jau netolimoje ateityje planuojame išleisti dar vieną alternatyvą įprastiems aviacijos mokymams – virtualias klases, kuriose dėstytojai tiesiogiai dirbs su mokymų dalyviais. Taip pat ruošiame ir mišrią mokymų sistemą, leisiančią dalį laiko mokytis savarankiškai, o kitą – kartu su dėstytojais analizuoti praktines situacijas.“

Anot jo, norint pasiekti tokių grandiozinių planų, įmonė plės savo profesionalų komandą. „Nors šiai dienai turime surinkę tikrai įspūdingą savo srities ekspertų komandą, kurią vienija noras kurti, keisti bei tobulinti aviacijos sektorių, tačiau nestovime vietoje ir nuolat ieškome talentingų žmonių, kurie norėtų prisijungti prie „Aeroclass“ komandos. Mūsų gretose dirba talentingi IT profesionalai, užtikrinantys sklandžią platformos veiklą bei tobulinimą, mokymų turinį kuria ilgametę patirtį turintys profesionalai iš Šveicarijos, o paskaitas veda gerai aviacijoje žinomi specialistai iš viso pasaulio, lyderiaujančių avialinijų, tokių kaip „British Airways“, „United Airlines“, „Air New Zealand“ bei Abu Dabio, Lutono, Hitrou oro uostų atstovai, Kembridžo (JK), Arizonos (JAV) universitetų, Singapūro technologijų instituto ir kitų aukštųjų mokyklų profesoriai bei mokslų daktarai,“ – pabrėžia startuolio vadovas L. Raščiauskas.

Be aukščiausios kokybės turinio, kuriamo pasitelkiant realius aviacijos verslo pavyzdžius bei atvejų analizes, „Aeroclass“ didelį dėmesį skirs ir moderniųjų technologijų, tokių kaip 3D bei virtuali realybė, integracijai į mokymų procesą, siekiant pasiekti geriausius rezultatus..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius