Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvių startuolio „Billo“ plėtra: pritraukė naują 2 mln. eurų investiciją ir skaičiuoja dešimtimis kartų išaugusias pajamas

Lietuvių Tado Deksnio ir Donato Smailio įkurtas startuolis „Billo“, padedantis JAV elektroninės prekybos verslams greitai ir paprastai sukurti video turinį savo produktams, paskutiniame investicijų pritraukimo raunde (angl. seed) pritraukė 2 mln. eurų investiciją.
Lietuvių startuolio „Billo“ plėtra: pritraukė naują 2 mln. eurų investiciją ir skaičiuoja dešimtimis kartų išaugusias pajamas
Lietuvių startuolio „Billo“ plėtra: pritraukė naują 2 mln. eurų investiciją ir skaičiuoja dešimtimis kartų išaugusias pajamas / A.Vasiliausko nuotr.

Pagrindiniai investuotojai šiame etape – Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdytojos „Practica Capital“ ir „Open Circle Capital“. Į „Billo“ augimą taip pat investavo Mantas Mikuckas („Vinted“ vykdomasis direktorius), Andrius Baranauskas („Shopify“ produkto vystymo direktorius), Andrius ir Tomas Šlimai („Oberlo“ bendraįkūrėjai). Visa investicijų suma į šį startuolį siekia 3 mln. eurų.

Sukurta platforma „Billo“ – alternatyva tradiciniam verslo ir kūrybinių agentūrų bendradarbiavimo modeliui. „Billo“ leidžia verslams skelbti užduotis tūkstantinei video kūrėjų bendruomenei, kuri už „Billo.app“ programėlėje atliktas užduotis ir sukurtą autentišką turinį, gauna atlygį. „Billo“ video redaktoriai gali papildomai pridėti logotipą, dizaino elementus, titrus. Galutinis video turinys verslams kainuoja iki 10 kartų pigiau.

Pirmieji sėkmingi veiklos metai parodė, kad išskirtinai į JAV rinką orientuotas startuolis atrado savo nišą. „Billo“ pajamos šiais metais auga daugiau nei 10 kartų, o „Billo“ paslaugomis šiuo metu naudojasi per 7000 klientų.

„Autentiško video turinio poreikis sparčiai auga. Tendencijos rodo, kad didžioji dalis elektroninę prekybą vykdančių įmonių ateityje vis dažniau savo prekių ar paslaugų komunikacijai ir reklamai rinksis vaizdo įrašus, o ne nuotraukas ir tekstus. Tą patvirtina ir augantis mūsų klientų skaičius – šiuo metu per mėnesį sulaukiame daugiau nei 1000 naujų klientų, kurie pradeda naudotis „Billo“ platforma“, – komentuoja startuolio įkūrėjas ir vadovas T. Deksnys.

„Video turinys sudaro daugiau kaip du trečdalius visų sunaudojamų interneto duomenų, o naujausia infrastruktūra ir besikeičiantys internetinių verslų poreikiai tą dalį tik dar labiau didins. Tikime, kad „Billo“ taps pasauliniu lyderiu – džiaugiamės prisijungę prie šios patyrusios ir ambicingos komandos“, – teigia Arvydas Bložė, „Practica Capital“ partneris.

Spartūs plėtros tempai lėmė ir komandos augimą – per pastaruosius metus „Billo“ komanda išaugo daugiau nei 3 kartus: nuo vos 15 darbuotojų 2020 m. rugsėjį iki 66 šiandien. Pritrauktas investicijas „Billo“ planuoja naudoti ne tik rinkos dalies JAV didinimui ir platformos tobulinimui, bet ir naujų darbuotojų samdymui.

„Darbuotojų atvirumas, pasitikėjimas, sąmoningumas, asmeninis ir profesinis tobulėjimas mums yra svarbiausios vertybės. Komandoje kuriame draugišką ir betarpišką atmosferą, todėl labai svarbu, kad naujai prisijungę kolegos būtų atviri ir gerbiantys įmonės kultūrą. Suteikiame galimybę dirbti nuotoliniu būdu, iš pasirinktos bendradarbystės erdvės bet kurioje pasaulio vietoje arba mūsų biuruose, esančiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šiuo metu mūsų tarptautinė komanda dirba iš 10 skirtingų šalių“, – sako „Billo“ vadovas T. Deksnys.

Papildoma informacija:

„Practica Capital“ yra Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdymo įmonė, kurios pagrindinė investavimo kryptis – Baltijos regiono ar su Baltijos šalimis susiję inovacijomis ir technologijomis paremti verslai pradinėje, ankstyvoje ir augimo stadijose. Įkurta 2011 m., įmonė valdo tris rizikos kapitalo fondus, kurių bendras dydis viršija 50 mln. eurų ir iš kurių vėlesnysis fondas „Practica Venture Capital II“ įsteigtas įgyvendinant finansinę priemonę „Plėtros fondas I“, kurios valdytoja yra „Invega“. Šiandien „Practica Capital“ yra atlikusi daugiau nei 60 investicijų, tarp kurių tokios ryškiausios Lietuvos startuolių ekosistemos įmonės kaip „PVcase“, „Interactio“, „Eneba“, „TransferGo“, „Trafi“, „CGtrader“, „Ovoko“, „Nanoavionika“ ir kitos. Daugiau informacijos: www.practica.vc.

UAB „Open Circle Capital GP” komanda valdanti kiek didesnį nei 20 mln. Eur fondą yra viena labiausiai patyrusių rizikos kapitalo fondų valdytojų, kuri investuoja į lietuviškas įmones, kuriančias produktus aukštųjų technologijų srityse. Fondas jau yra investavęs į 16 lietuviško kapitalo verslus, įskaitant sparčiai augančius startuolius „Whatagraph”, „Billo”, „Paysolut” ir kitus. Fondas įkurtas įgyvendinant finansinę priemonę „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas I”. 13,8 mln. Eur fondui skirta iš INVEGOS fondo.

www.opencirclecapital.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius