-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moderni prabanga miegamajame: kaip ją atskleisti?

Miegamasis – tai ramybės oazė, padedanti atsiriboti nuo kasdienio lėkimo ir kokybiškai pailsėti. Todėl svarbu šią erdvę įsirengti taip, kad joje tvyrotų atpalaiduojanti atmosfera. Interjero dizaino specialistai dalijasi, jog vis dažniau naujakuriai siekia susikurti miegamąjį, alsuojantį modernia prabanga: nedaug detalių ir daiktų, tačiau esami – išskirtiniai. Daug dėmesio skiriama kokybiškoms, išraiškingoms medžiagoms ir tekstūroms, spalvų pasirinkimui, funkcijoms. Taigi, kaip susikurti išskirtinę, patogią erdvę, dvelkiančią prabangiu minimalizmu?
Moderni prabanga miegamajame: kaip ją atskleisti?
Moderni prabanga miegamajame: kaip ją atskleisti? / Madrės baldų nuotr.

Pagrindinis kambario akcentas – lova, kurioje dera stilius ir funkcionalumas

Ne paslaptis, kad pagrindinis miegamojo elementas yra lova su patogiu ergonomišku čiužiniu. Šiuo metu vyraujanti tendencija – aukštas ir minkštas lovos galvūgalis. Dažnai patogi atrama puošia kambarį išskirtinėmis medžiagomis ar dizainu. Tiesa, šiandien inovatyvi lova gali būti dar patobulinta, pavyzdžiui – integruoti šviestuvai, įmontuoti staliukai ar USB jungtys.

Madrės baldų nuotr./Šiandien modernios lovos žavi ne tik išskirtiniu dizainu, bet ir funkcionalumu – nuo erdvių patalynės dėžių iki integruoto apšvietimo sprendimų ar USB jungčių
Madrės baldų nuotr./Šiandien modernios lovos žavi ne tik išskirtiniu dizainu, bet ir funkcionalumu – nuo erdvių patalynės dėžių iki integruoto apšvietimo sprendimų ar USB jungčių

Jei ieškote kažko tokio, stilingą „Magrės baldų“ lovą internetu galite apžiūrėti bei išsirinkti tiesiog interneto svetainėje – tai itin patogu norintiems sutaupyti laiko ir norimus variantus apsvarstyti dar prieš vykstant į saloną.

Pirmenybė – kokybiškoms medžiagoms ir funkcionalumui

Natūralios medžiagos leidžia susikurti išskirtinę, jaukią erdvę. Puikus pavyzdys – medžio grindys, didelė komoda ir pan. Tiesa, šis aspektas svarbus ne tik renkantis baldus, bet ir patalynę. Ar kada susimąstėte, kodėl visus taip žavi prabangių viešbučių numeriai? Tai būtent erdvi lova ir minkšti, atrodo, traškantys patalai. Investuokite į tokią, kuri būtų nesunkiai prižiūrima, kokybiška, suteiktų erdvei prabangos. Skirtingos medžiagos suteikia erdvei savitumo. Pavyzdžiui, medvilnės satino patalynė yra ilgaamžiškumo, prabangos ir kokybės simbolis miegamajame. Kalbant apie lovos dekorą, aksominės pagalvėlės atrodo itin puošniai, o stambaus mezgimo rašto užtiesalas kuria jaukumą.

Madrės baldų nuotr./Moderniame interjere prabanga slypi detalėse
Madrės baldų nuotr./Moderniame interjere prabanga slypi detalėse

Dar vienas kertinis momentas – funkcionalumas. Apgalvokite, kaip sumaniai sandėliuoti daiktus ir susikurti kuo patogesnę aplinką kasdienai. Jeigu yra galimybė, rinkitės lovą su patalynės dėže, išnaudokite ne tik grindų plotą, bet ir sienas. Puikus sprendimas – didelės spintos kambarys, į kurį galima įeiti. Čia sutilps didelė dalis daiktų, kurie kitu atveju kurtų daiktų „triukšmą“.

Išlaikykite paprastumą ir nepersistenkite

Nors detalės yra svarbu, nepersistenkite ir vadovaukitės principu „daugiau yra mažiau“, nes moderni prabanga – tai ne daiktų kiekis, bet turimų išskirtinumas. Interjero dizaineriai pataria vengti per daug dekoracijų ir apsiriboti būtiniausiais daiktais. Pasak jų, paprastumas niekada neišeina iš mados ir visada atrodo patraukliai. Minimalizmas šiai erdvei suteiks švaros pojūtį ir leis išvengti daiktų „triukšmo“ keliamos netvarkos, kuri dažnai yra ir papildomo streso ir įtampos šaltinis.

Spalvų paletė – kokias spalvas pasirinkti?

Interjero dizaino ekspertai išskiria tris moderniam stiliui būdingas spalvas, kurios spinduliuoja prabanga ir išskirtinai dera miegamojo erdvėje:

  • Auksinė. Istoriškai auksas visada buvo siejamas su turtais, karališkumu, elegancija. Auksiniai akcentai – ar tai būtų šviestuvas, ar veidrodžio rėmai, ar dekoracijos – suteiks erdvei prabangos.
  • Sodri žalia. Žalia spalva, ypač tokie sodrūs atspalviai kaip smaragdo ar miško, primena gamtos turtingumą. Ji simbolizuoja atsinaujinimą, energiją ir gyvybingumą. Be to, ši spalva suteikia ramybės pojūtį, todėl miegamajame jaučiama ir prabanga, ir atsipalaidavimas.
  • Medžio anglies pilka. Tai – gilus ir prislopintas atspalvis, dvelkiantis rafinuotumu ir prabanga. Jis sukuria užburiančią nuotaiką, tačiau kartu ir savotišką jaukumą.

Šios spalvos puikiai dera tarpusavyje, tad jei norėsis jas panaudoti kartu, tikrai galite tai daryti. Svarbiausia – saikingai. Pasirinkite kelias pagrindines spalvas, geriausia, ne per ryškias, prislopintas, pastelinių atspalvių. Tuomet eksperimentuokite su keliais ryškesniais akcentais, kuriuos būtų paprasta pakeisti. Pavyzdžiui – šviestuvas, pagalvėlės, paveikslai ir t. t.

Tai keli pagrindiniai momentai, leidžiantys susikurti atpalaiduojančią, funkcionalią erdvę ir atskleisti modernią prabangą. Atminkite, kad tai visų pirma – kokybiško poilsio oazė. Tikimės, kad pateikti patarimai padės lengviau įgyvendinti jūsų idealaus poilsio kambario viziją!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius