-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžys minės 519-ąjį gimtadienį – kviečia atvykti svečius iš visos Lietuvos ir švęsti drauge

Panevėžys ruošiasi vienai svarbiausių metų švenčių – 519-ąjam miesto gimtadieniui. Panevėžiečiai ir miesto svečiai kviečiami švęsti ir pasinerti į tris unikalių patirčių pilnas dienas. Rugsėjo 9–11 dienomis šventės dalyvių laukia daugiau nei pusšimtis renginių.
Panevėžio centras
Panevėžio centras / Panevėžio plėtros agentūros nuotr.

Antrąjį rugsėjo savaitgalį Aukštaitijos sostinė įsisuks į gimtadienio renginių karuselę. Švęsti gimtadienį Panevėžys pradės jau penktadienį, šeštadienį – pagrindinę gimtadienio dieną – šventės dalyvius džiugins po pertraukos sugrįžtanti šventinė eisena, gimtadienio koncertas, sekmadienį vyks šventės uždarymo renginiai, edukacijos.

„Su nekantrumu laukiame Panevėžio miesto gimtadienio, kuris antrąjį rugsėjo savaitgalį Panevėžyje pavers tris dienas trunkančia kultūros, sporto, edukacijų, pramogų švente. Smagu matyti, kad miesto gimtadienis kasmet pritraukia didžiulį būrį panevėžiečių bei svečių iš visos Lietuvos. Kviečiame visus atvykti į Panevėžį ir šiemet – drauge švęsti ir linksmintis,“ – dalyvius į šventę kviečia Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Muzikinių pasirodymų gausa

Šeštadienį vakare dalyvių lauks net keturi koncertai – scenoje pasirodys Justinas Jarutis ir grupė, grupės „Saulės Kliošas“, „Beissoul & Einius“ ir populiarioji roko grupė „ba.“. Šventinį šeštadienio vakarą vainikuos garsiausio Lietuvoje šviesų dailininko Arvydo Buinausko šviesų ir lazerių šou.

Pirmąją gimtadienio dieną į Panevėžį atvyksta Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kristaus Karaliaus katedroje vyksiančiame koncerte pasirodys Vytauto Miškinio diriguojami chorai – „Ąžuoliukas“, „Atžalynas“, Canticum novum“, „Ave Vita” ir „Cantare“. Bus atliekamas kompozitoriaus Karlo Jenkinso kūrinys „Ginkluotas žmogus: Mišios už Taiką“.

Teatrai ir menininkai kvies atrasti skirtingose erdvėse išsibarsčiusius spektaklius ir pasirodymus. Šeštadienį dalyvių laukia menininkės Sakurako šokio performansas „Dancer in the dark“, Šeiko šokio teatras pristatys performansą „Po oda“. Visas tris dienas Panevėžio gyventojai ir svečiai galės išvysti Kotrynos Siaurusaitytės ir Arvydo Gudo audiovizualinę instaliaciją, savyje apjungiančią pasąmonėje sukauptų vaizdų ir garsų dėlionę „Labirintas“. Gimtadienio metu vyksiančiame tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje „Lėlė gatvėje“ pasirodymais žiūrovus džiugins profesionalių lėlių teatrų kolektyvai iš Lietuvos, Prancūzijos, Lenkijos, Ukrainos ir Estijos.

Apjungs miesto istoriją, meną ir edukacijas

Pramoninį turizmą aktyviai vystantis Panevėžys kvies pasidairyti ir po miesto pramonę. Tik Panevėžio miesto gimtadienio proga dvi dienas duris atvers seniausia miesto pramonės gamykla – „Kalnapilis“, kviečianti net į dvylika nemokamų ekskursijų. Dalyviams bus suteikta unikali proga susipažinti su aludarystės amatu, gamyklos istorija. Dar vienas pramoninio turizmo objektas mieste – „Siaurukas“ pakvies į edukacinę kelionę šimtamečiu Siauruku. Gimtadienio metu ekskursijos vyks Kraštotyros muziejuje, atsivers Sigito Stankūno menų namai ir J.Miltinio dramos teatro užkulisiai.

Šeštadienį mieste bus atidaryta edukacinių programų ir kūrybinių dirbtuvių alėja. Čia įsikūrusios miesto įstaigos ir kūrėjai kvies tapyti ant vandens, akmens ar piešti ant šilko. Norintys giliau patirti fotografiją bus kviečiami į „Pragiedrulių“ alternatyviosios fotografijos užsiėmimą. Šeštadienį Dailės galerijoje vyks skulptoriaus Juozo Lebednyko parodos atidarymas, sekmadienį meno mėgėjai laukiami dailininkų Irinos Nosovos, Dianos, Jolantos, Tomo ir Girmanto Rudokų, Sigito Laurinavičiaus dirbtuvėse.

Miesto gimtadienio naujienos

Visas tris dienas J.Urbšio gatvėje vyks šventinė mugė. Gimtadienio svečiai bus kviečiami ir į Respublikos gatvę, kuri gimtadienio metu virs Čičinsko gatvele. Joje lauks perfomansas „Čičinskas sugrįžo“, taip pat edukacijos, interaktyvios veiklos ir gastronominė mugė. Iki rugsėjo 10 dienos rengiamas gastronominis konkursas „Čičinsko troškinys“ – miesto viešojo maitinimo įstaigos kviečiamos gaminti „Čičinsko troškinius“ ir teikti juos klientams, konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti gimtadienio metu.

Pamiršti neliks ir mažieji miesto gyventojai ir svečiai. Lėlių vežimo teatro kieme visas tris dienas vaikų ir jų tėvų laukia spektakliai, kūrybinės dirbtuvės ir inscenizacija. Šeštadienį šalia kraštotyros muziejaus – vaikų ir jaunimo koncertas „Augu Panevėžy“. Edukacinių programų ir kūrybinių dirbtuvių alėjoje laukia piešimas ant veidų, taip pat tatuiruočių ir skirtukų knygoms gamyba, mokslinis šou „Atradėjas“, interaktyvi veikla „Virtualios realybės pasaulyje“, kino filmas, mimų teatro pasirodymas. Tyrinėti mokslą pakvies „RoboLabas“ ir STEAM centro mokytojai. Mieste įskurs ir pramogų erdvė vaikams, kurioje mažųjų lauks batutai, karuselės ir kitos pramogos.

Panevėžio plėtros agentūros nuotr./Panevėžio gimtadienis
Panevėžio plėtros agentūros nuotr./Panevėžio gimtadienis

Gimtadienio metu pirmą kartą Panevėžyje bus įvertintos geriausios bendradarbiavimo iniciatyvos. Penktadienį vyksiančių apdovanojimų metu bus paskelbtos geriausios praėjusių metų iniciatyvos – apjungusios skirtingas miesto organizacijas ir prisidėjusios prie miesto vystymosi.

Gimtadienyje veiklos netruks ir sporto mėgėjams – vyks tarptautinis galiūnų turnyras ir dziudo festivalis, Lietuvos automobilių čempionato IV etapas, futbolo, šaškių, irklenčių ir baidarių varžybos bei kt.

Visa Panevėžio miesto 519-ojo gimtadienio programa – www.paneveziogimtadienis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius