Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje renkamas „Metų pameistrys“: kviečiame dalyvauti

Lietuvoje pirmą kartą rengiamas konkursas „Metų pameistrys 2022“. Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacija kviečia dalyvauti šiame konkurse visas šalies profesinio mokymo įstaigas ir jų partnerius – įmones bei organizacijas, kuriose įgyti profesiją galima mokantis pameistrystės būdu.
Pameistrystė
Pameistrystė / 123RF.com nuotr.

„Pameistrystė – tai sparčiai populiarėjanti mokymosi forma, kai dalį laiko mokiniai mokosi profesinio mokymo įstaigoje, kurioje įgyja teorinių žinių, o dalį laiko dirba įmonėje – realioje darbo vietoje. Besimokantieji šiuo būdu įgyja praktinių įgūdžių, kurių pageidauja darbdaviai. Be to, įmonės sudaro su jais pameistrystės darbo sutartis, tad mokiniai gauna ne tik stipendiją, bet ir atlyginimą. Dažnai pameistriai, įgiję kvalifikaciją, lieka dirbti įmonėje, kurioje mokėsi, todėl įmonės pameistrystę vertina kaip patrauklų būdą parengti reikalingus specialistus ir spręsti su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu susijusias problemas“, – pasakoja LPM asociacijos vadovas, Alytaus profesinio rengimo centros direktorius Vytautas Zubras.

Kokių rezultatų pasieks profesijos pameistrystės būdu besimokantis asmuo, priklauso ne tik nuo profesinio mokymo įstaigoje dirbančių profesijos mokytojų, paties mokinio gebėjimų, pastangų, bet ir nuo įmonės, kurioje jis įgyja praktinių įgūdžių. Taigi, nacionaliniame konkurse „Metų pameistrys 2022“ bus išrinkti nugalėtojai trijose nominacijose. „Tai mokinys, kuris pasiekė geriausių rezultatų – „Metų pameistrys 2022“, „Metų profesijos meistras/profesijos mokytojas 2022“ – asmuo, kuris padeda mokiniui siekti profesinės karjeros ir įsitvirtinti darbo rinkoje ir „Metų darbdavys/įmonė 2022“ – įmonė ar organizacija, kuri aktyviai dalyvauja rengiant būsimuosius specialistus ir padeda jiems tapti tikrais profesionalais“, – sako V.Zubras.

Teikti paraiškas dėl dalyvavimo konkurse galima iki š. m. gegužės 24 d. Konkurso „Metų pameistrys 2022“ sąlygas ir taisykles rasite Facebook paskyroje „Metų pameistrys 2022“. Joje bus galima rasti informaciją apie konkurso dalyvius, sužinoti, kodėl jie pasirinko pameistrystės mokymosi formą, kuo ji patraukli ir naudinga. Be to, paskyros lankytojai išrinks sėkmingiausią, jų nuomone, pameistrį. Jis ir kiti konkurso nugalėtojai bus apdovanoti diplomais ir rėmėjų prizais. Geriausiųjų vardus sužinosime birželio mėnesį.

Informacija apie konkursą „Metų pameistrys 2022“, kurį inicijavo Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras, įgyvendinantis Europos Socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, teikiama telefonu +370 616 78829 ir el. paštu Metu.Pameistrys@mprc.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius