Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prekybos centre „Unideco“ atidaryta pirmoji Lietuvoje specializuota bendradarbystės erdvė

Ketvirtadienio pavakarę „Unideco“ namų apdailos centre Vilniuje duris atvėrė pirmasis šalyje specializuotas bendradarbystės centras (angl. hub). Naujoji erdvė, kurioje įsikurs architekto dizaineriai ir architektai, yra pats mažiausias bendradarbystės centras, tačiau jo valdytojai neatmeta plėtros galimybių. Prekybos centro vadovai bei projekto autoriai, į šventinį atidarymo renginį susirinkusius svečius kvietė pakeisti įprastą darbo vietą ir vasarą pradėti kitaip.
Prekybos centre „Unideco“ atidaryta pirmoji Lietuvoje specializuota bendradarbystės erdvė
Prekybos centre „Unideco“ atidaryta pirmoji Lietuvoje specializuota bendradarbystės erdvė / A. Urbano nuotr.

Renginio metu sveikinimo žodį tarė prekybos centrą valdančios bendrovės „Šklėriai” vadovas Audrius Mockus bei kiti administracijos nariai, skambėjo gyva muzika ir atlikėjos Kotrynos Juodzevičiūtės džiazo improvizacijos.

Analogų Lietuvoje neturintis bendradarbystės centras yra 33 kv. m. ploto ir talpina vos šešias darbo vietas. Šalia yra įrengtos 150 kv. m. ploto multifunkcinės erdvės, pritaikomos poilsiui ir transformuojamos į renginių zoną su visa reikiama konferencine įranga.

Pasak įmonės vadovo, šiuo eksperimentiniu projektu siekiama sužinoti profesionalams skirto bendradarbystės centro paklausą ir darbuotojų lūkesčius. „Tokio dydžio bendradarbystės erdvė neapsimoka ekonomiškai – juk pelnas ateina tuomet, kai vieną bendrą erdvę ir jos patogumus naudoja pakankamai daug vartotojų. Bet tikime, kad ilgai mažiausiais nebūsime. Kai žinosime visus pliusus ir minusus, galėsime plėtoti šią idėją“, – apie tolimesnes perspektyvas pasakoja A. Mockus.

Pagrindinė naujojo projekto mintis – po vienu stogu suburti interjero profesionalus, prekybos centre įsikūrusius salonus ir klientus. Būstą įsirengiantis ar renovuojantis žmogus, užsukęs į „Unideco“, sutiks savo interjero dizainerį, kartu susidėlios įrengimo planus bei iš karto apžiūrės siūlomas apdailos medžiagas ar interjero detales. Projekto autorių nuomone, toks modelis garantuos efektyvų darbą bei optimaliai paskirstomą laiką.

„Vienas didžiausių iššūkių – mažoje erdvėje suprojektuoti atskirą zoną, kurioje žmonės galėtų patogiai dirbti. Kartu su užsakovais pasirinkome sprendimą pastatyti stiklinį kubą, kuris leido neapkrauti erdvės ir suteikė privatumo viduje dirbantiems dizaineriams“, – pasakoja šiuolaikišką, nuosaikų interjerą suprojektavusi interjero dizainerė Karolina Jurgulytė.

Nors projektas viešai paskelbtas neseniai, buvo sulaukta daug užklausų iš pradedančių ir patyrusių dizainerių, dėl darbo vietos bendradarbystės centre. Pirmoji jame įsikūrė K. Jurgulytė. Specialistė vienu didžiausiu privalumų įvardija darbo vietą namų ir apdailos centre, kur aplink gausu prekes namams siūlančių salonų: „Čia smagu pasikviesti klientą, pasišnekučiuoti „chill“ zonoje ar apsidairyti ir atrasti jo namams tinkamą produktą, sprendimą. Taip pat praktiškos darbo vietos, spausdintuvas, nuosavos spintelės, specialios kortelės, su kuriomis galima patekti į bendradarbystės centro vidų ar pasidaryti skanios kavos.“

Dizainerė teigia, kad klientams naujoji darbo vieta buvo gan netikėta, tačiau patraukli savo patogumu. Ji pastebi ir teigiamas kolegų reakcijas, esą patvirtinančias, kad šiandien yra didelis poreikis tokioms specializuotoms erdvėms Lietuvoje.

„Unideco“ rinkodaros vadovė Viktorija Urbelytė džiaugiasi, kad prekybos centre telkiasi profesionalų bendruomenė ir už stiklinių bendradarbystės erdvės pertvarų yra įrengta plati zona, kurią galima transformuoti į renginių, pasitarimų, pristatymų ar įvairių seminarų erdvę. Joje reguliariai rengiami nemokami, specialistams ar būstą įsirengiantiems klientams skirti seminarai ir renginiai.

Architektai ir dizaineriai dėl narystės naujoje bendradarbystės vietoje gali kreiptis į Vilniuje įsikūrusio „Unideco“ prekybos centro administraciją. Tuo tarpu lankytojai čia gali rasti viską, ko reikia namų įrengimui – daugiau nei 33 skirtingus grindų, durų, apšvietimo, vonios įrangos, interjero detalių ir baldų salonus, naujausias tendencijas pristatančius specialistus bei nemokamas interjero dizaino konsultacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius