-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šansas norintiems prisidėti prie Vilniaus kūrimo – dalyvaukite seniūnaičių rinkimuose

Artėjant 2019 m.–2023 m. sostinės seniūnaičių kadencijos pabaigai, Vilnius kviečia ruoštis naujiems seniūnaičių rinkimams Šiemet jie įvyks rugsėjo 4 d.–spalio 13 d. Iniciatyvūs vilniečiai, bendruomenės, asociacijos kviečiamos galvoti apie iniciatyvų ir aktyvų asmenį, kuris artimiausius ketverius metus telks bendruomenę ir atstovaus savo rajonui bendraujant su savivaldybe.
Vilnius is drono
Vilnius is drono / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Kiekvienas esame savo miesto ambasadorius. Pirmiausiai pamatome savo gatvės ir rajono, kuriame gyvename, problemas ir turime pasiūlymų jų sprendimams. Norėtųsi turėti glaudų ryšį su kiekvienu gyvenamuoju rajonu, todėl labai svarbu, kad kiekviena bendruomenė turėtų pasišventusį ir Vilniui neabejingą narį, kuris atstovautų jų interesams priimant įvairius sprendimus dar pirminiuose etapuose“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Daiva Mikulskienė.

Seniūnaitis – tarsi jungiamoji grandis tarp savivaldybės, bendruomenės ir kitų institucijų. Skirtingai nuo seniūnų, kurie skiriami miesto administracijos, savo pareigas seniūnaičiai užima gyventojų pasitikėjimo principu – yra išrenkami. Į šias pareigas gali kandidatuoti kiekvienas norintis pokyčių, nebijantis atsakomybės ir pasiryžęs bendruomenei atstovauti žmogus. Kadangi seniūnaičiai yra arčiausiai savo bendruomenių, jų užduotis – perduoti seniūnijai gyventojų nusiskundimus bei norus ir atsakyti gyventojams į klausimus, ką galima padaryti, kad situacija būtų išspręsta.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti siūlomi pilnamečiai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jų kandidatūra siūloma. Prašymų tapti seniūnaičiais laukiama nuo rugsėjo 4 d. iki rugsėjo 15 d., juo galima pildyti elektroniniu būdu arba užsukus į savo seniūniją. Balsavimas už seniūnaičius tiek elektroniniu būdu, tiek gyvai seniūnijose vyks nuo rugsėjo 22 d. iki spalio 13 d. Atiduoti savo balsą bus galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, taip pat raštu seniūnaitijose, kur kandidatai į seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose.

Jei seniūnaičiai surinks ne mažiau kaip 5 proc. balsų, bus skelbiami išrinktais. Į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai – 2023 m. spalio 30 d.– lapkričio 20 d.

Šiuo metu Vilniuje yra 189 seniūnaitijos.

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius