Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sienų dekoravimas Lietuvoje tampa vis populiaresnis

Vis dažniau naudojamas sienų dekoravimas šiandien tampa nepakeičiamu pagalbininku šiuolaikiškai įsirengiant būstą. Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjusiame „Sienų dekoravimo praktiniame seminare“ visi norintys galėjo plačiau sužinoti apie įvairias dekoravimo technikas. Į renginį rinkosi ne tik architektai, interjero dizaineriai, tačiau ir savarankiškai namus įsirenginėjantys žmonės. Nemokamas seminaras „Unideco“ namų apdailos centre Vilniuje vyks ir penktadienį.
Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis
Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis / Partnerio nuotr.

„Mūsų tikslas buvo pritraukti ne tik architektus ar dizainerius, bet ir paprastus žmones ir jiems parodyti, kaip galima patiems pasidaryti dekorą“, – tikina pagrindinė renginio organizatorė, „Unideco“ centre įsikūrusio salono „Decoramentum“ vadovė Tatjana Firsanova.

Seminaro vedėjas italų gamintojo „CebosColor“ vyriausiasis eksporto tehnologas Riccardo Rinaldi pristatydamas įvairias dekoravimo technikas lankėsi ne tik Lietuvoje, bet ir Alžyre, Kinijoje, Rusijoje bei daugelyje kitų valstybių.

Partnerio nuotr./Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis
Partnerio nuotr./Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis

Anot sienų dekoratoriaus Roberto Stundžiaus, dekorą vartotojai nesudėtingai gali pasidaryti patys. „Yra sukurtos medžiagos ir technikos, kurių pagalba žmogus viską gali pasidaryti pats. Daug kas taip ir daro. Bet technikos yra skirtingų sudėtingumo laipsnių. Nuo paprasčiausių, kur galima paimti teptuką, užtepti ir matysis puikus rezultatas. Iki sudėtingų technikų, kurias gali atlikti tik profesionalus meistras“, – pasakoja dekoratorius.

R.Stundžius išskiria, kad dėl sienų dekoro nuolat kreipiasi daug žmonių, o eilės kartais nusidriekia net pusei metų į priekį.

Užsakovų požiūris kinta

Interjero dizaineriai įsitikinę, kad dekoras šiandien yra prieinamas kiekvienam. Jie akcentuoja ir vis didesnį užsakovų susidomėjimą. Anot interjero dizainerės Aistės Majauskaitės, šis apdailos būdas šiandien yra itin pastebimas: „Klientai tikrai domisi ir klausia. Labai populiarėja betono dekoras. Dažnai paliekamos atviros lubos, tik jos ne visada būna idealios būklės, tada prireikia dekoruotojo pagalbos. Taip pat dabar labai populiarios metalo imitacijos, vientisi vonios kambariai, kuomet atsisakoma plytelių ir galima turėti dekoruotą, vientisą, švarų paviršių.“

Dizainerės teigimu, šiandien užsakovai nori ne tiek novatoriškumo, kiek praktiškumo. Kad kuo mažiau laiko reikėtų skirti priežiūrai. Dekoras leidžia turėti modernią, švarią, gražią, bet tuo pačiu ir praktišką erdvę.

Architektė ir interjero dizainerė Jurgita Ambraškaitė pastebi, kad vis labiau modernėja įvairios dekoravimo technikos ir pačios medžiagos: „Tapetų kiekis kasmet mažėja, jaunimas nori atsikratyti sovietiniu paveldu, kuomet visi kambariai buvo dekoruojami vienu arba dviem raštais. Dabar dangos įvairėja, nes atrandamos įvairios dekoratyvios plokštės, kieti ir laminuoti paviršiai, kurie suteikia medžio, betono, metalo struktūrą. O tai labai modernu, šiuolaikiška ir ilgaamžiška.“

Partnerio nuotr./Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis
Partnerio nuotr./Sienų dekoravimas lietuvoje tampa vis populiaresnis

Itin aukšta kaina – mitas

Specialistai pabrėžia, kad žmonės vis dar įsitikinę, jog sienų dekoro kaina itin aukšta, tačiau tai nėra tiesa.

Pasak A.Majauskaitės, į galutinę kainą paprastai įskaičiuotos visos medžiagos ir darbai: „Pavyzdžiui, vonios kambario, grindų paviršiaus dekoravimo kaina labai dažnai prilygsta įprastai dangai. Pasirinkus dekorą kartais galima netgi sutaupyti. Nusipirkęs įprastas plyteles, žmogus taip pat sumoka meistrui, kad jas suklijuotų. Reikalingos ir papildomos medžiagos, klijai. O dekoro kaina ta pati, kuri sumokama už plyteles, tik čia jau visos medžiagos, darbai įskaičiuoti.“

„Kiekvieną kartą reikia atsižvelgti į būsto lokaciją, koks tai yra būstas, kiek į jį verta investuoti. Interjero dizaineris padeda sutaupyti, nes jis ir iš anksto nusprendžia, kurias sienas, kokiu būdu tvarkyti ir kaip paruošti dekorui. Juk jeigu klijuoji tapetus, yra vienoks sienos paruošimas. Jeigu dedi baldinę plokštę – kitoks“, – išskiria J.Ambrazaitė.

Tuo tarpu sienų dekoruotojas R.Stundys akcentuoja ilgaamžiškumo aspektą. Anot specialisto, paprastais dažais išdažytą sieną gali tekti atnaujinti jau po penkių metų. O kokybiškai dekoruota siena gali tarnauti net kelis dešimtmečius. Tai itin praktiškas sprendimas ne tik kambario erdvėms, bet ir laiptinėms, koridoriams.

Plačiau apie dekoravimą ir įvairias jo technikas penktadienį vis dar galima sužinoti nemokamame „Sienų dekoravimo praktiniame seminare“. Renginys organizuojamas „Unideco“ namų apdailos centre Vilniuje. Prekybos centre įsikūrė daugiau nei 33 skirtingi specializuoti apdailos bei interjero salonai. Klientai čia gali gauti ir profesionalias konsultacijas namų įrengimo klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius