Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes!

Šių metų vasario 25-27 d. nuotoliniu būdu surengtą „UpdatEd“ hakatoną laimėjo komanda „CyberEd“, subrandinusi interaktyvaus žaidimo, skirto lavinti kibernetinio saugumo ir kritinio mąstymo įgūdžius, koncepciją. Renginyje iš viso dalyvavo daugiau nei 50 žmonių, įskaitant dalyvius iš Vokietijos, Nigerijos, Lietuvos, Nepalo, Argentinos ir Sakartvelo.
„CyberED“ kurs kibernetinio saugumo ir kritinio mąstymo žaidimą
„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes! / Turing College nuotr.

„UpdatEd“ hakatono tikslas – atkreipti dėmesį į tai, kad Europos švietimo sistemai šiandien sunkiai sekasi patenkinti tiek verslo, tiek studentų poreikius. Atsižvelgiant į dieną prieš hakatoną prasidėjusią invaziją į Ukrainą, taip pat buvo nuspręsta įtraukti ir kibernetinio saugumo klausimą, pagrindinį dėmesį skiriant duomenimis grįstiems sprendimams. Dalyviai abi intensyvias hakatono dienas praleido tobulindami savo idėjas ir semdamiesi įkvėpimo iš pranešimų, kuriuos skaitė „Metaverse Mentors“ įkūrėjas Samir Badaoui ir „Edtech“ vienaragio „Outschool“ vienas iš steigėjų Mikhail Seregine. Projektus dalyviai pristatė renginio žiuri, kurią sudarė „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskas, „Katalista Ventures“ inovacijų partneris Arvydas Plėta, „BMI Executive“ vadovų studijų direktorė Diana Česonytė ir „SPIKE“ verslo plėtros specialistė Augustė Kaknevičiūtė.

Turing College nuotr./„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes!”
Turing College nuotr./„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes!”

Pagrindinis renginio prizas buvo įteiktas komandai „CyberEd“, sukūrusiai interaktyvaus žaidimo, lavinančio kibernetinio saugumo ir kritinio mąstymo įgūdžius, koncepciją. Už sėkmingai įgyvendintas misijas žaidėjai gauna taškų, kuriuos vėliau gali panaudoti įsigydami daugiau žaidimų (vaikų atveju) arba nuolaidų kibernetinio saugumo programinei įrangai (suaugusiųjų atveju). Komandą sudarė Aleksei Shevchuk, Dovilė Erminaitė, Julius Juodgalvis, Kotryna Krupauskaitė ir Liucija Svinkūnaitė.

„Mūsų laikais yra ypač svarbu užauginti jaunąją kartą, puikiai išmanančią su internetu susijusias rizikas. Kibernetinio saugumo žinios suteiks mums galimybę užtikrinti saugesnį rytojų“, – sakė Kotryna. Ieškojome sprendimų, kaip paskatinti jaunąją kartą daugiau galvoti apie tai, kaip veikia skaitmeninis pasaulis, kokius pavojus jis kelia, kaip pažvelgti į juos kritiškai ir galiausiai kaip jų išvengti“, – pastebėjo Dovilė.

„Šiandien yra kaip niekada svarbu ne tik mokyti kibernetinio saugumo teorijos, bet ir suteikti vaikams bei jų tėvams konkrečių įgūdžių, reikalingų saugiai dalyvauti skaitmeniniame pasaulyje“, – teigė Aleksei. Laimėtą 1500 eurų vertės prizą komanda panaudos toliau vystydama savo koncepciją.

800 eurų prizą už antrąją vietą hakatone laimėjo komanda „Wear Your Data“, sukūrusi naujos mobiliosios programėlės koncepciją. Kartu su dėvimąja technologija (angl. „wearables“) per SPIKE API sąsają veikianti programėlė rinks duomenis apie vartotojo miegą, koncentracijos lygį ir produktyvumą, siekiant pagerinti mokymosi kokybę.

Turing College nuotr./„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes!”
Turing College nuotr./„UpdatEd“ hakatono laimėtojai: nuo aplikacijos karo pabėgeliams iki pamokų vaikams apie dezinformaciją, kibernetines grėsmes!”

Trečioji vieta ir 300 eurų prizas atiteko komandai „Casuals“, sukūrusiai mobiliosios programėlės „Nexplo“ koncepciją. Pabėgėliams skirta programėlė teiks informaciją apie prieglobstį, išgyvenimą ir kitus naudingus patarimus. Hakatono metu taip pat buvo pristatyta hibrindinė personalizuoto mokymosi rekomendacijų sistema; programėlė, skatinanti turiningus, kritinį mąstymą skatinančius pokalbius tarp ikimokyklinukų ir jų tėvų; ir interaktyvus kursas apie internete tykančius pavojus.

Hakatono eigą koordinavo „Turing College“. „Komandų bendradarbiavimas kuriant iš tiesų inovatyvias idėjas mums suteikė daug įkvėpimo. Šiandien mums labiau, nei bet kada iki šiol reikia siekti, kad talentingiausias mūsų jaunimas galvotų ambicingai ir ieškotų efektyvių sprendimų. Tikiuosi, kad šis hakatonas prisidėjo visa tai paverčiant realybe“, – sakė „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskas.

Turing College nuotr./„Turing College“ vadovas Lukas Kaminskas
Turing College nuotr./„Turing College“ vadovas Lukas Kaminskas

Prie hakatono prisidėjo visas būrys organizacijų. „Turing College“ kartu su „Oxylabs“ surengtą „CyberEd“ taip pat parėmė „Startup Lithuania“ ir „Women Go Tech“. Komandoms pagalbą teikė ir praktinėmis žiniomis dalijosi net 16 mentorių iš Lietuvos technologijų įmonių, įskaitant „SME Finance“, „Vinted“, „Startup Wise Guys“, „ChangerMakersON“, „Robotikos akademija“,„BMI“, „Katalista Ventures“, „ConnectPay“ ir „IBM“. Hakatonas buvo dalis Europos piliečių iniciatyvos („EUsmart“). Tai – Europos Sąjungos remiamas projektas, kurio tikslas – ieškoti inovatyvių sprendimų didžiausiams iššūkiams, su kuriais susiduria Europos bendruomenė. Projekto rėmuose numatyti hakatonai septyniose skirtingose valstybėse.

VIDEO: UpdatEd Hackathon | Final pitches

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius