-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Panevėžio miesto savivaldybė atsiskaitys su sporto arenos statytojais

Trečiadienį Panevėžio miesto savivaldybės taryba nusprendė leisti Savivaldybei imti 11,62 mln. Lt ilgalaikes ir 8 mln. Lt trumpalaikę paskolas.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Daugiau kaip 6 mln. Lt ilgalaikė paskola leis Savivaldybei atsiskaityti su Panevėžio statybos trestu už sporto arenos statybos darbus. Savivaldybės meras Povilas Vadopolas kreipėsi į Finansų, Ūkio ministerijas, Seimo Biudžeto ir finansų komitetą dėl lėšų skyrimo skolai apmokėti. Tačiau iš jų gauti neigiami atsakymai – Savivaldybei pasiūlyta įsiskolinimus grąžinti iš savo biudžeto.

„Daugiau kaip 5,6 mln. Lt iš ilgalaikės paskolos bus panaudota šiemet priklausančioms paskoloms grąžinti. Joms ir įsipareigojimams vykdyti reikia 11,66 mln. Lt, tuo tarpu biudžete skirta tik per 4,7 mln. Bankų atstovų prašėme atidėti kai kurių paskolų grąžinimo terminus, tačiau jie prašo grąžinti šiemet priklausančias paskolas. AB „Swedbank“ reikia per 2 mln. Lt (paskola imta žemei įsigyti logistikos centro kūrimo reikmėms), 400 tūkst.Lt - sporto arenai. AB SEB bankui – 1,6 mln. Lt sporto arenai. 2008 m. daugiau nei 3,1 mln. Lt skolą už I pusmečio šilumos energiją AB „Panevėžio energija“ perdavė PAREX bankui. Savivaldybė turi grąžinti bankui lėšas iki rugsėjo 1 dienos“, – sako Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Liubšienė.

DnB NORD bankas sutiko 1312,9 tūkst.Lt paskolą, panaudotą „Žemynos“ vidurinės mokyklos rekonstrukcijai, grąžinamų savininkams ir kitų žemės sklypų detaliesiems planams parengti, kadastriniams matavimams atlikti ir teismų sprendimams vykdyti, atidėti.

8 mln. Lt trumpalaikė paskola iš valstybės biudžeto bus panaudota laiku išmokėti biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius