-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 26

15min iš Donbaso: bėgiojimai nuo dronų ir prisiminimai apie Bachmutą – „tiesiog žiauru“

„Užsidedat šalmus ir įjungiat lėktuvo režimą“, – vykstant link karių pozicijų sako 24-osios karaliaus Danylo brigados atstovas spaudai majoras Oleksandras Savčenko. Jo daliniai dar visai neseniai gynė Bachmutą, tačiau, ukrainiečiams pasitraukus iš miesto, brigada paskirta ginti Niujorką, esantį netoli daugybę metų okupuotos Horlivkos. Anot jų, kariauti čia nėra lengva, nes ne visi vietos gyventojai linkę palaikyti Ukrainos pusę.

24-oji karaliaus Danylo brigada nuo invazijos pradžios dalyvavo ne viename sunkiame mūšyje. Praėjusių metų vasario 24-ąją jie pasitiko būdami Popasnoje, į kurią rusai ir vadinamųjų „liaudies respublikų“ daliniai žengė visa jėga. Todėl ukrainiečiams teko trauktis. Galiausiai Popasnos tiesiog neliko.

15min žurnalistai Popasnoje lankėsi likus kelioms dienoms iki plataus masto invazijos. Tuo metu miestelyje buvo ramu, gyveno nemažai žmonių. Tačiau dabar Popasna tiesiog nustojo egzistuoti.

Patyrusi nemažai praradimų, 24-oji brigada buvo kuriam laikui išvesta iš fronto, tačiau vėliau nusiųsta ginti Bachmuto. Šios brigados kariai iš Bachmuto turėjo išeiti prieš dvi savaites ir dabar gina Niujorką, esantį už kelių dešimčių kilometrų nuo Bachmuto.

Kovas už Bachmutą prisimena kiekvienas jų, o vien paminėjus miesto pavadinimą, jų žvilgsniai pasikeičia. Kariai net juokauja, kad Niujorke, palyginti su Bachmutu, yra „atostogos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius