-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

15min iš fronto linijos: šokiravę vaizdai ir Sausio 13-osios mini kopija Charkovo centre

Rusijos Gynybos ministro Sergejaus Šoigu žodžius esą kariuomėnė bus atitraukta nuo Ukrainos pasienio vietiniai ukrainiečiai vertina itin skeptiškai, iš Charkovo teigia 15min dirbantis žurnalistas Tadas Grabys. Anot jo, netoli fronto esančiame mieste kai kurios gatvės primena Sausio 13-ąją, o fronto linijoje matyti vaizdai kiek šokiravo.

Specialioje laidoje „15/15“ T.Grabys su 15min žiūrovais sveikinosi iš miesto centro, kur yra įrengta palapinė, skirta paremti fronte kariaujantiems ukrainiečiams. Čia renkamos piniginės ir kitos materialinės aukos, šalia stovi blokai, primenantys Sausio 13-ąją.

„Tai yra mini Sausio 13-osios blokų, stovinčių prie Seimo, kopija. Tokia emocija iškyla. Yra Ukrainos simbolis, Ukrainos piešiniai“, – pasakoja žurnalistas.

Netoli palapinės – speciali paroda, skirta pagerbti kovojantiems fronte. Čia iškabinta daugybė nuotraukų, susijusių su karo veiksmais Ukrainos pasienyje.

Pasak 15min žurnalisto, lankantis fronte teko pamatyti itin liūdnų vaizdų.

„Kariškių, vaikščiojančių gatvėse, yra daugiau nei civilių, įvažiavimus į miestą prižiūri daugybė karių, blokpostai įrengti, negali taip lengvai judėti. <…> Vaizdas šokiruojantis – vienoje kelio pusėje stovi mokykla, kitoje sugriautas galbūt daugiabutis pastatas. Vėliau tu važiuoji ir matai eilinį apgriuvusį namą, o pro jo langus – važiuoja tankai į gynybos štabą. Vaizdai sunkiai nupasakojami“, – įspūdžiais laidoje „15/15“ dalijasi kartu su operatoriumi Erlandu Abukausku Ukrainoje dirbantis T.Grabys.

Rusų žodžiais netiki

Anot T.Grabio, ukrainiečiai santūriai sutiko S.Šoigu žodžius dėl atitraukiamos kariuomenės. Jo teigimu, vietiniai laukia apčiuopiamo rezultato, o ne pareiškimų.

„Patys ukrainiečiai kol kas nesitiki nieko. Jie sako, kad visko gali būti tol, kol realiai niekas nepasikeis, nebus apčiuopiamos naudos. Tą patį kalba ir karo pareigūnai, jų pasitikėjimas žinia iš Rusijos yra labai rezervuotas, neskuba daryti jokių pirminių išvadų. Juolab kad rusai tik šiandien turėtų pradėti atitraukti karinius dalinius iš pasienių. Ar tai įvyks, nežinia, tam jie turi savaitę laiko“, – sako T.Grabys.

VIDEO: Speciali „15/15“ laida iš fronto linijos Ukrainoje: kiek galima tikėti Rusijos atsitraukimu?

Kalbama, kad didelę įtaką šiam rusų sprendimui turėjo Prezidento Vladimiro Putino ir Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Joe Bideno pokalbis, tačiau jo turinio detalės nėra viešinamos, iš Charkovo pasakoja 15min žurnalistas.

VIDEO: Užsienio reikalų ministras G.Landsbergis: Lietuva išsiunčia du Rusijos diplomatus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius