Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2018 metais padaugėjo ir lėktuvų katastrofų, ir jų aukų

2018 metais per 15 lėktuvų katastrofų pasaulyje žuvo 556 žmonės – kur kas daugiau negu ankstesniais metais, tačiau ilgalaikės tendencijos rodo, kad ši transporto rūšis tampa vis saugesnė, pranešė duomenis apie aviacijos katastrofas renkanti ne pelno grupė „Aviation Safety Network“ (ASN).
Lėktuvu skrido 71 žmogus
Sudužęs „Saratov Airlines“ orlaivis „Antonov 148“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Jos skaičiavimais, saugiausi metai aviacijos istorijoje buvo 2017-ieji, per kuriuos įvyko dešimt orlaivių avarijų, nusinešusių tik 44 gyvybes.

Visgi 2018-ieji buvo treti pagal saugumą aviacijos istorijoje pagal mirtinų katastrofų skaičių ir devinti saugiausi pagal žuvusiųjų skaičių.

„Jeigu aviakatastrofų skaičius būtų likęs toks pats, koks buvo prieš 10 metų, pernai būtų įvykusios 39 mirtinos nelaimės,“ – antradienį paskelbtame pranešime pažymėjo ASN generalinis direktorius Harro Ranteris.

„Tai rodo didžiulę pažangą saugumo srityje,“ – pridūrė jis.

Trys iš pernykščių mirtinų aviakatastrofų buvo susijusios su bendrovėmis, kurias Europos Sąjunga yra įtraukusi į oro vežėjų „juodąjį sąrašą“.

Apžvelgus pastarųjų penkerių metų duomenis matyti, kad dažniausia avarijų priežastis buvo orlaivių kontrolės praradimas – dėl šios priežasties įvyko 10 iš 25 daugiausiai gyvybių pareikalavusių aviakatastrofų, pridūrė ASN.

Skaudžiausia 2018 metų nelaimė įvyko spalio 29 dieną, kai netoli Indonezijos krantų nukrito oro bendrovės „Lion Air“ orlaivis „Boeing 737“ ir žuvo visi jame buvę 189 žmonės.

Gegužės 18-ąją netoli Havanos oro uosto Kuboje nukrito Meksikos oro bendrovei „Global Air“ priklausantis orlaivis „Boeing 737“. Tąkart žuvo 112 žmonių.

O vasario 11 dieną Maskvoje netrukus po pakilimo sužudo „Saratov Airlines“ orlaivis „Antonov 148“. Per tą nelaimę žuvo visi 65 keleiviai ir 6 įgulos nariai.

1947 metais Hagoje įkurta ne pelno grupė „Aviation Safety Network“ priklauso ne pelno organizacijai „Flight Safety Foundation“, siekiančiai didinti aviacijos saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius