-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2050 metais Afrikos valstybės pralenks Rusiją ir Meksiką

Naujausi populiacijos kaitos tyrimai parodė, kad jau 2050 metais trys iš dešimties labiausiai apgyvendintų pasaulio valstybių bus Afrikos žemyne. Dvi iš jų iš dešimtuko išstums Rusiją ir Meksiką, rašo CNN.
Vaikai
Vaikai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu septintą vietą pagal gyventojų skaičių pasaulyje užimanti Nigerija taps ketvirta valstybe su 397 milijonais gyventojų. Kongo Demokratinė Respublika ir Etiopija taps devinta ir dešimta labiausiai apgyvendintomis valstybėmis, išstumsiančiomis Rusiją ir Meksiką.

10 didžiausiu gimstamumu galinčių pasigirti valstybių šiuo metu yra būtent Afrikos žemyne. Nigeryje vienai moteriai tenka 7,6 vaiko, Pietų Sudane – 6,9, Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Somalyje – po 6,6.

Tokių rezultatų Afrikos valstybėms padės pasiekti ne tik didelis gimstamumas, bet ir vis labiau kylantis gyvenimo lygis.

1,3 milijardų gyventojų turinti Kinija 2022 metais bus aplenkta Indijos. Spėjama, kad gyventojų skaičius 2050 metais pasaulyje sieks 9,8 mlrd.

JAV liks trečia pagal gyventojų skaičių valstybe, nuo kurios nedaug atsiliks Nigerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius