Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keturi ženklai, kurie praneštų apie artėjantį karą Korėjos pusiasalyje

Pastaruoju metu pasaulis yra labai sunerimęs – ar gali būti, kad branduolinis karas prasidės bet kurią akimirką? Ekspertai mano, kad Šiaurės Korėja pirma pulti neturėtų, tačiau ši šalis yra neprognozuojama. Dėl to ją neutralizuoti ir užbaigti ilgus dešimtmečius trunkančią kankynę su šia šalimi gali nuspręsti JAV. Bet ar ruošiamasi tai padaryti? Teigiama, kad apie būsimą karo pradžią praneštų šie ženklai.
Šiaurės Korėjoje suorganizuota eisena prieš naujas šaliai taikomas sankcijas
Šiaurės Korėjoje suorganizuota eisena prieš naujas šaliai taikomas sankcijas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas į grasinimus atsako grasinimais ir visi akimirkai sustoja – padėtis, atrodo, darosi rimta. Tačiau apsižvalgius rimčiau – karo ženklų nematyti.

Atrodo, ir JAV žvalgyba neturi duomenų apie Šiaurės Korėjos planus, o ir pačios Valstijos pirmos pulti neketina. Iš kur tai žinoma? „Breaking Defense“ portalas teigia, kad apie karą praneštų štai tokie ženklai.

1. Pentagonas nebeleidžia regione dislokuotiems kariams išvykti, į pratybas kviečia rezervistus

Ir puolimui, ir gynybai reikia karių. Operacijoms prieš Šiaurės Korėją reikėtų didelių pajėgų, todėl pasikeitimai išvykimo tvarkaraščiuose Ramiojo vandenyno regione dislokuotiems JAV kariams tikrai būtų matomi.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

2. JAV karinės logistikos parengtis

JAV turi planų, kaip kone į bet kurią pasaulio vietą pasiųsti strateginę ginkluotę. Tam reikia parengti logistikos tinklus, o tokie veiksmai būtų pastebimi.

3. Karinės galios didinimas regione, priešraketinės gynybos stiprinimas

Savaime aišku, kad JAV, besiruošdamos karui, stipriai padidintų ne tik karių, bet ir ginkluotės kiekį regione. Arčiau Šiaurės Korėjos tikrai pasistūmėtų tokie strateginiai bombonešiai, kaip B-1B ir kita ginkluotė.

Prie strateginių objektų (oro uostų, karinių bazių ir t. t.) būtų dislokuotos priešraketinės gynybos sistemos, tokios kaip „Patriot“ ir THAAD. Net kelios JAV bazės Japonijoje, kurią Šiaurės Korėjos raketos galėtų pasiekti, jokios priešraketinės gynybos neturi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Priešraketinės gynybos sistema THAAD per pratybas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Priešraketinės gynybos sistema THAAD per pratybas

4. Visos JAV bazės regione pasiruoštų užsidaryti

Šiaurės Korėjos specialiosios pajėgos į Japoniją gali atskristi lėktuvais. Tokiai grėsmei turėtų būti pasiruošta – yra numatyta, kaip bazės reikalui esant užsidaro, pakeldamos apsaugos perimetre lygį.

Kaip tikriausiai žinote, nė vienas iš šių ženklų kol kas į viešumą neiškilo. Atrodo, grėsmė atsitraukia – Šiaurės Korėja jau pareiškė, kad JAV bazės Guame neatakuos.

Vis dėlto šiuos ženklus stebi ekspertai ir žurnalistai – jei tik kuris nors iš jų pradės pildytis, nerimas regione vėl pradės augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius