Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 05

5 įspėjimai senstančiam pasauliui

Pasak „The New York Times“ autoriaus Rosso Douthato, pasaulyje yra dviejų tipų žmonės: tie, kurie tiki, kad lemiamas XXI amžiaus iššūkis bus klimato kaita, ir tie, kurie žino, kad tas iššūkis bus smunkantis gimstamumas, mažėjantis gyventojų skaičius ir pasaulio senatvė.
Senyva ukrainietė
Senyva ukrainietė / „The New York Times“/Mauricio Lima nuotr.

Tiesa, autorius pripažįsta, kad taip manyti gali būti klaida – vis dėlto gali būti, kad šiandieniniai būgštavimai dėl senstančios visuomenės sulauks pašaipų ateities pasaulyje, kuriame Niujorkas skendės po vandeniu, o Teksasas bus tapęs negyvenamu.

Tačiau tiems žmonėms, kurie labiausiai susirūpinę demografija, o ne klimatu, svarbu nepasiduoti ir toliau kartoti savo perspėjimus, nes, kad ir kokia būtų tikroji pusiausvyra tarp šių dviejų rizikos veiksnių, santykinė pusiausvyra tarp jų keičiasi.

Per pastaruosius 15 metų kai kurie blogiausi klimato kaitos scenarijai tapo mažiau tikėtini nei anksčiau. Tuo pačiu metu įvairios jėgos, ypač COVID-19 krizė, greičiau mažino gimstamumą, sparčiai priartindamos senatvės erą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius