Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 06 27

A.Babčenka: „Prigožinas ir Putinas per dieną padarė tai, kam kitiems būtų prireikę mėnesių. Ačiū jums už tai, vaikinai“

„Wagner“ įkūrėjo savaitgalio „žygis“ į Maskvą baigėsi tremtimi Minske. Rusijos valdžia jau paskelbė, kad privati karinė kampanija perduos visą turimą karinę techniką reguliariajai kariuomenei. Tačiau, anot žurnalisto Arkadijaus Babčenkos, po šios istorijos pralaimėtojais galima laikyti tiek Jevgenijų Prigožiną, tiek Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Interviu 15min jis teigė, kad savaitgalio „sukilimas“ – tik pirmoji naujojo etapo Rusijoje dalis.
Arkadijus Babčenka
Arkadijus Babčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį „Wagner“ įkūrėjo lėktuvas nusileido Minske. Panašu, kad ilgą laiką vienu pagrindinių smuikų Rusijos politikoje griežęs J.Prigožinas dabar bus priverstas komentuoti karą Ukrainoje jau iš Baltarusijos.

Savo ruožtu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėlų pirmadienio vakarą pagaliau kreipėsi į visuomenę ir įvertino taip ir neįvykusį savaitgalio „perversmą“. Tiesa, nors V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas anonsavo, kad kalba bus įsimintina, penkių minučių kreipimesi nebuvo pasakyta nieko naujo.

V.Putinas nė nepaminėjo J.Prigožino, tik pareiškė, kad „Wagner“ kovotojams kaltinimai dėl „sukilimo“ nebus pateikiami, jie galės arba išvykti į Baltarusiją kartu su savo vadu, arba įstoti į Rusijos kariuomenės gretas, arba važiuoti namo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Wagner“ kovotojai traukiasi iš Rostovo prie Dono
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Wagner“ kovotojai traukiasi iš Rostovo prie Dono

Pats J.Prigožinas pirmadienį taip pat įrašė savo komentarą dėl savaitgalio įvykių, pakartodamas, kad nesiruošė nuversti valdžios Maskvoje, o tik „surengė teisingumo žygį“. Jis taip pat tvirtino, kad Aliaksandras Lukašenka suteikė galimybę jam išsaugoti „Wagner“.

Tačiau žurnalistas, apžvalgininkas A.Babčenka interviu 15min teigė, jog šioje situacijoje pralaimėjo tiek J.Prigožinas, tiek ir V.Putinas. Pirmasis prarado visą savo turėtą įtaką Rusijoje, o antrasis parodė esąs silpnas, todėl V.Putino režimo žlugimui duotas startas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius