Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Blinkenas abejoja, kad Izraelis užpuls Rafą prieš JAV ir Izraelio derybas

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį pareiškė abejojąs, kad Izraelis puls Rafą prieš kitą savaitę Vašingtone vyksiančias naujas derybas, kilus susirūpinimui dėl puolimo prieš perpildytą Gazos miestą.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pirmadienį sakė, kad jau paskirta sausumos pajėgų operacijos Rafoje pačiame pietiniame Gazos Ruožo pakraštyje data. Rafoje prieglobstį rado apie 1,5 mln. palestiniečių.

A.Blinkenas teigė, kad Izraelis nepranešė Jungtinėms Valstijoms apie operacijos datą ir kad kitą savaitę Vašingtone lankysis Izraelio delegacija, kuri išklausys JAV susirūpinimą keliančius klausimus.

„Nenumatau, kad iki šių derybų bus imtasi kokių nors veiksmų, todėl nemanau, kad įvyks kas nors neišvengiamo“, – sakė A.Blinkenas bendroje spaudos konferencijoje su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Cameronu.

Jungtinės Valstijos dar kartą pateiks argumentus, kad didelės karinės operacijos Rafoje būtų „labai pavojingos civiliams gyventojams“, sakė A.Blinkenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius