Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Blinkenas: Rusija nesuinteresuota taikos derybomis su Ukraina

Rusijos valdžia kol kas nėra suinteresuota surengti taikos derybas, kad būtų nutrauktas karas prieš Ukrainą, sako Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretorius.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „Reuters“/„Scanpix“

„Diplomatija visada naudinga, jei suinteresuotos šalys, šiuo atveju – Rusija, iš tiesų yra suinteresuotos prasminga diplomatija. Bent jau pastaruoju metu mes matome, kad yra priešingai“, – „CBS News“ sakė A.Blinkenas.

Jis pažymėjo, kad net po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasiūlė „taikos formulę“, Vladimiras Putinas tik „padvigubino ir patrigubino“ savo agresiją. Jis pradėjo mobilizaciją, bandė aneksuoti Ukrainos teritorijas ir dabar bando „paversti žiemą savo ginklu“.

„V.Putinas negalėjo laimėti mūšio lauke, todėl savo pyktį ir ugnį nukreipė į Ukrainos piliečius, atakuodamas energetikos infrastruktūrą, bandydamas išjungti šviesą, šilumą, elektrą“, – pridūrė valstybės sekretorius.

Kremlius penktadienį atmetė JAV prezidento Joe Bideno pasiūlytas sąlygas dėl Ukrainos derybų su Rusijos vadovu V.Putinu ir pareiškė, kad Maskva tęs puolimą.

„Ką iš tikrųjų pasakė prezidentas Bidenas? Jis pasakė, kad derybos įmanomos tik tada, kai Putinas paliks Ukrainą“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pridūręs, kad Maskva „tikrai“ nėra pasirengusi priimti šių sąlygų.

„Specialioji karinė operacija tęsiama“, – pridūrė jis, pavartodamas terminą, kuriuo Maskva apibūdina savo invaziją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius