-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Duda Lenkijos parlamento rinkimus vadina demokratinės brandos įrodymu

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) išvakarėse vykusius parlamento rinkimus pavadino demokratinės brandos įrodymu.
Agencja Wyborcza.pl via REUTERS-Scanpix nuotr.
Agencja Wyborcza.pl via REUTERS-Scanpix nuotr.

A. Duda teigė, kad visuotiniuose rinkimuose dalyvavo „milžiniškas rinkėjų skaičius“, kuris, pasak jo, buvo didžiausias per visą ilgą laisvos, nepriklausomos ir suverenios Lenkijos istoriją.

Pirmadienį Valstybinės rinkimų komisijos paskelbtais preliminariais duomenimis, rinkėjų aktyvumas siekė daugiau kaip 70 procentų.

Prezidentas sakė, kad anskčiau ragino lenkus dalyvauti balsavime, ir dėkojo už jų dalyvavimą, ypač už tai, kad balsavimas vyko tvarkingai ir taikiai, nepaisant didelio rinkėjų aktyvumo.

A. Duda pabrėžė, kad dėl rinkimų būta „daug baimių“.

„Jūs žinote, kad yra karo padėtis, kad už mūsų rytinės sienos vyksta karas, kad turime hibridinę ataką iš Baltarusijos, kad buvo labai daug potencialių galimybių įvairiais būdais kištis į mūsų rinkimus“, – sakė jis ir padėkojo visiems, kurie užtikrino Lenkijos saugumą.

Jis teigė, kad kiekvieni rinkimai „yra savotiškas išbandymas, kiek demokratiška visuomenė, brandi visuomenė, kiek mes esame tvirti kaip visuomenė“.

A. Duda taip pat sakė, kad svarbu sulaukti oficialių galutinių rinkimų rezultatų, kuriuos tikimasi paskelbti antradienio popietę.

Balsavusių rinkėjų apklausos rodo, kad valdančioji „Teisė ir teisingumas“ (PiS) surinko daugiausiai balsų per sekmadienį Lenkijoje vykusius parlamento rinkimus, tačiau daugumą parlamente turės opozicija.

PiS deleguotas Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) pareiškė, kad jo partija bandys formuoti vyriausybę, jei to paprašys prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius