TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

A.Duda sureagavo į V.Zelenskio pasisakymus: net ir prezidentai gali būti veikiami emocijų

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ketvirtadienį apsilankė Pševoduve, kur prieš kelias dienas nukritus raketai žuvo du žmonės.
Lenkijos prezidentas Adrzejus Duda lankosi Pševoduvo kaime. Lenkija, 2022 lapkričio 17 d.
Lenkijos prezidentas Adrzejus Duda lankosi Pševoduvo kaime. Lenkija, 2022 lapkričio 17 d. / Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr.

Su žuvusiųjų artimaisiais ir vietos gyventojais susitikęs A.Duda patikino, kad jie gali jaustis saugiai. Pasak jo, incidentas Pševoduve – nelaimingas atsitikimas.

Tyrimas tęsis dar „keliasdešimt valandų“, įvykio vietoje dirba specialistai, sakė jis. Lenkijos lyderis taip pat prašė gerbti aukų artimųjų privatumą.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasisakymus, kad Lenkijoje nukritusią raketą paleido Rusijos pusė, A.Duda apibūdino kaip emocinę reakciją ir pabrėžė, kad net ir prezidentai gali būti veikiami emocijų.

„Tai labai sudėtinga situacija Ukrainai, kuri patiria daug emocijų ir streso. Atminkite, kad pastarosiomis dienomis Ukraina patyrė itin galingą raketų ataką iš Rusijos pusės. Rusija negailestingai paleido kelis šimtus raketų prieš Ukrainą“, – kalbėjo jis.

„Šios raketos krito ant Ukrainos miestų, praktiškai visoje Ukrainoje, įskaitant Vakarų Ukrainą, taip pat netoli mūsų sienos. Žuvo žmonės, paprasti piliečiai, ne Ukrainos kariai, o paprasti civiliai. Taigi tai labai sudėtinga padėtis“, – sakė prezidentas.

„Niekam nenuostabu, kad yra emocijos, taip pat ir prezidento emocijos. Prezidentas taip pat labai išgyvena tai, kas vyksta su jo visuomene, kuri jį išrinko į šias pareigas ir už kurią jis jaučiasi atsakingas“, – pabrėžė A.Duda.

Jis taip pat sakė, kad išvadas apie incidentą Pševoduve padarė remdamasis tyrėjų pateikta informacija.

„Mūsų ir ekspertų nuomone, įvyko nelaimingas atsitikimas, visiškai netyčinis, ši raketa nebuvo nukreipta į Lenkiją, ji nėra traktuojama kaip išpuolis prieš Lenkiją“, – taip pat sakė jis.

15min primena, kad Ukraina ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija yra visiškai atsakinga už šią savaitę įvykusį ir gyvybių pareikalavusį raketos sprogimą Lenkijos mieste, Vašingtonui pareiškus, kad ją greičiausiai paleido Ukrainos oro gynyba.

„Manome, kad Rusijai tenka visa atsakomybė už jos raketinį terorą ir to pasekmes Ukrainos, Lenkijos ir Moldovos teritorijai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ teigė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir pridūrė, kad telefonu kalbėjosi su Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

Antradienį netoli Ukrainos sienos esančiame Pševoduvo kaime nukrito raketa, žuvo du žmonės.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad raketa buvo rusiška, tačiau sąjungininkai teigė, kad sprogimą greičiausiai sukėlė Ukrainos oro gynybos raketa, kuri buvo paleista Maskvos atakai atremti.

Varšuva, Vašingtonas ir NATO pabrėžė, kad galiausiai yra kaltas Kremlius, antradienį vėl smogęs Ukrainos miestams.

Rusija pareiškė, kad ji „niekaip nesusijusi su šiuo incidentu“ Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius