Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.F.Rasmussenas ragina visas NATO nares didinti investicijas į gynybą

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas LRT televizijos žurnalistams sako, kad NATO sunerimęs dėl Rusijos karinių pajėgų telkimo prie sienos su Ukraina ir paruošęs gynybos planus Aljanso narėms. Jis gyrė Lietuvą, kad ši pagaliau imasi sprendimo krašto gynybai iki 2020 metų skirti 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto.
Andersas Foghas Rasmussenas
Andersas Foghas Rasmussenas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Pirmiausia leiskite pabrėžti, kad mes tikrai vertiname labai rimtą Baltijos šalių indėlį į NATO vedamas tarptautines organizacijas, ypač Afganistane. Tai – tikros pastangos. Jūs prisidedate dėl tarptautinio saugumo per šią narystę. Tačiau tai pasakius, nerimo vis dėl to kelia, kaip sumažėjo gynybos biudžetai per pastaruosius metus. Manau, kad įvykiai Ukrainoje pažadins visas NATO nares. Raginu visas jas didinti investicijas į gynybą. Negalime nusiginkluoti kai matome kai kurias kaimynes, pirmiausiai Rusiją, auginant karinius raumenis. Vertinu, kad Estija pasiekė 2 proc. tikslą. Vertinu ir tai, kad parlamentai Latvijoje ir Lietuvoje įsipareigojo pamažu pasiekti 2 proc.

Mes svarstome visas galimybes. Pavedėme karinei valdžiai pasidomėti kaip galėtume sustiprinti kolektyvinę gynybą. Aišku, kad viena iš galimybių yra užtikrinti pakankamą karių dislokavimą. Kita galimybė – stiprinti pajėgumus pratybose. Ant stalo guli visos galimybės, sprendimo dar nepriėmėme. Situaciją sekame labai akylai ir jei reikės nedvejosime imtis kitų žingsnių“, – LRT televizijos naujienų tarnybai sakė NATO generalinis sekretorius.

Visą interviu su A. F. Rasmussenu kviečiame žiūrėti šeštadienį 12.00 val. specialioje LRT televizijos laidoje, skirtoje Lietuvos narystės NATO 10-osioms metinėms paminėti, bei laidoje „Pasaulio panorama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius