Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Lukašenka apie Rusijos sprendimą: „Kokia čia dar pasienio zona 30-ies km“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka išsigalvojimu pavadino teiginius, jog šalis planuoja trauktis iš Eurazijos ekonominės bendrijos ir sąjunginės valstybės su Rusija.
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie pareiškimus dėl Eurazijos ir Sąjunginės valstybės – tai visiškas išsigalvojimas“, – susitikime su žiniasklaida penktadienį kalbėjo A.Lukašenka.

Jis politiniu išpuoliu pavadino Rusijos sprendimą įvesti sienos su Baltarusija kontrolę.

„Kas čia dar per pasienio zona 30-ies kilometrų. Manau, kad tai – grynai politinis išpuolis. (...). Štai tokie nesukoordinuoti žingsniai tik blogina mūsų santykius. Taip elgtis negalima!“ – pabrėžė A.Lukašenka.

Jo žodžiais, sienos su Baltarusija kontrolę nurodžiusi įvesti Rusijos federalinė saugumo tarnyba pažeidė Baltarusijos ir Rusijos sienos sutartį.

Šis Maskvos sprendimas veikiausiai susijęs su Baltarusijos prezidento sausio 9-ąją pasirašytu įsaku, nustatančiu bevizį režimą daugumos Europos valstybių ir kai kurių kitų šalių piliečių trumpalaikiam atvykimui.

„Mes tokiam sprendimui turime teisę. Mes – suvereni, nepriklausoma šalis. Maža to, tokį sprendimą mes suderinome“, – pridūrė A.Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius