Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 03 /19:38

A.Lukašenka atleido Baltarusijos vyriausybę

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo atleidžiama šalies vyriausybė.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas priėmė sprendimą dėl dabartinės vyriausybės atleidimo. Pasirašytas atitinkamas įsakas“, – pranešė valstybinis televizijos kanalas „Belarus 1“.

A.Lukašenka jau praėjusią savaitę paskelbė ketinąs sudaryti naują vyriausybę prieš rugpjūčio 9 dieną vyksiančius prezidento rinkimus.

Praėjusį penktadienį valstybės vadovas patvirtino savo planus: „Apie tai kalbėjau ir tai padarysiu.“ Jis pridūrė, kad artimiausiu metu jis paskirs laikinąjį premjerą.

Anksčiau trečiadienį A.Lukašenka surengė pasitarimą, per kurį buvo aptarti pasiūlymai dėl naujos vyriausybės sudėties. Prezidentas pažadėjo, kad revoliucinių pertvarkymų vyriausybėje nebus.

A.Lukašenka teigė, kad tai „normali praktika“. Dabar jis pabrėžia, kad būsimojo kabineto formavimas vyksta jau maždaug šešis mėnesius, o visos vyriausybės keisti jis neplanuoja.

„Visiška pertvarka būtų blogai, nes visas pasaulis kovoja su precedento neturinčia ekonomine krize, kurios pasekmės bus labai skaudžios. Todėl visiška pertvarka visai nereikalinga.

Užaugo nauja lyderių karta. Jie gerai dirbo vyriausybėje, tad kodėl juos keisti? Jie gali tęsti darbą“, – trečiadienį sakė A.Lukašenka.

Anksčiau A.Lukašenka paaiškino, kad „įregistravę dabartinį prezidentą kandidatu į prezidentus mes prieš rinkimus visada skelbdavome naują vyriausybės sudėtį“. Anot jo, šia strategija siekiama padidinti rinkėjų pasitikėjimą.

Dabartinė vyriausybė dirbo nuo 2018 metų rugpjūčio 18 dienos; jai vadovavo premjeras Sergejus Rumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius