-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka pavaldiniams: „Jei geriate, gerkite, bet jauskite ribas“

Rugpjūčio viduryje vyriausybę pertvarkęs ir naują premjerą Sergejų Rumą paskyręs Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pateikė savotišką tokių permainų paaiškinimą. Jis prabilo apie girtuokliavimo problemas valdžioje, rašo „Gazeta.ru“.
Aliaksadras Lukašenka
Aliaksadras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

Pažymėjęs, kad pats beveik nevartoja alkoholio, A.Lukašenka pareiškė, kad alkoholizmo problemą vyriausybėje vertina rimtai.

„Noriu viešai pasisakyti apie nepriimtiną girtuokliavimą. Nenorėjau apie tai kalbėti, bet daug vadovų, kuriuos neseniai atleidau, gerdavo“, – teigė A.Lukašenka, pridūręs, kad kai kurie valstybės tarnautojai geria tiesiog be priežasties ir pamiršta savo tiesiogines pareigas.

„Jei žmogus šiandien geria iki sąmonės netekimo ir taip kas dieną, rytoj jis nepadirbs. Jis eis ir galvos, kaip čia dar išgerti“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Jis paragino pavaldinius nepamiršti, kad juos stebi Baltarusijos žmonės, „kurie mums neatleis“.

Taip pat A.Lukašenka pažymėjo, kad ministrų nekontroliuoja, bet pridūrė, jog jie patys turi suprasti, kada gali vartoti alkoholį.

„Aš jūsų nekontroliuoju, nežiūriu, su kuo jūs geriate, su kuo einate į pirtį, su kuo kalbatės. Bet jei geriate, turite žinoti savo ribas. Jei jų nepajausite, jūs – ne vadovas. Ir dėl šios priežasties su kai kuriais žmonėmis teks atsisveikinti“, – kalbėjo Baltarusijos lyderis.

Jis pridūrė, jog jo pavaldinių žmonos neturėtų kaltinti prezidento už tai, kad jis atleido jų geriančius vyrus.

„Sputnik“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka
„Sputnik“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka

„Ši alkoholizmo problema iš esmės nepriimtina. Nesakau, kad visi yra šventi ir negali rankose laikyti stiklo. Kalbu apie girtuokliavimą ir girtuoklius. Jų tarp vadovų nebus“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Jis rugpjūčio 18 dieną atleido ankstesnį vyriausybės vadovą Andrejų Kobiakovą ir į jo vietą paskyrė S.Rumą. Taip pat pakeisti trys ministrai ir keturi viceministrai.

Tada A.Lukašenka per vizitą Oršos rajone griežtai kritikavo vietos valdžią ir nacionalinę vyriausybę, esą nevykdančią jo paliepimų, ir žadėjo ją pertvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius