Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka reglamentavo gražuolių veiklą

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka išleido įsaką „Dėl modelių veiklos“, kuriuo šalyje pirmąkart įvedamas teisinis šios veiklos reguliavimas.
Bandydama gerinti santykius su Baltarusija, ant A.Lukašenkos kabliuko užkibo ir Lietuva, ir Europos Sąjunga.
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo dokumentu siekiama plėtoti modelių veiklą šalyje ir sudaryti sąlygas tobulinti Nacionalinės grožio mokyklos darbą. Teisinė bazė šiai veiklos sričiai šalyje reguliuoti kuriama pirmąkart“, – teigiama Baltarusijos prezidento spaudos tarnybos pranešime.

„Įsake išvardintos su modelių veikla susijusių terminų reikšmės ir apibrėžimai, nustatyti teisiniai santykiai tarp modelių ir jų agentūrų, apibūdinama sutarčių su nepilnamečiais specifika“, – rašoma pranešime.

Dokumentas išplečiama Nacionalinės grožio mokyklos funkcijas ir ekonominės veiklos sritis, nustato biudžeto lėšų, kurias mokykla išleidžia modelių mokymui, kompensavimo tvarką.

Vyriausybė įpareigojama parengti taisykles, kuriomis būtų apibrėžta modelių, įskaitant nepilnamečių, atrankos, mokymo ir įdarbinimo, taip pat kita modelių veiklos tvarka.

„Šiuo įsaku siekiama apsaugoti modelių teises ir teisėtus interesus, populiarinti baltarusišką madą“, – pažymima A.Lukašenkos spaudos tarnybos pranešime.

Po praėjusį savaitgalį vykusių Baltarusijos parlamento rinkimų britų dienraštis „The Times“ konstatavo, jog į jį pateko 22-ejų „Mis Baltarusija“ Marija Vasilevič, kuri, kaip manoma, palaiko romantiškus ryšius su 65-erių A.Lukašenka.

Skelbta, kad Baltarusijos prezidentas prižiūrėjo M.Vasilevič pasirengimą „Mis Pasaulis 2018“ konkursui, kuriame ji užėmė trečią vietą, ir po to asmeniškai jai įteikė valstybinį apdovanojimą už „svarų“ indėlį į kultūrą ir labdaringą veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius