-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka: vaikus lupti kartais sveika, o kova su smurtu šeimoje – vakarietiškos nesąmonės

Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad vaikus lupti kartais sveika ir pats yra diržu auklėjęs vyriausiąjį sūnų, o kova su smurtu šeimoje esą tėra vakarietiškos nesąmonės.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aliaksandras Lukašenka užsipuolė savo paties vyriausybės parengtą įstatymą, kuris pirmą kartą numatytų bausmes už smurtą šeimoje. Jį kritikavo ir ortodoksų, ir katalikų hierarchai.

Ortodoksų metropolitas pareiškė, kad tėvams reikia palikti teisę auklėti vaikus taip, kaip nori, o katalikų arkivyskupas, kad Baltarusija turi vadovautis nacionaliniais interesais bei savo dvasinėmis vertybėmis, nesekti pražūtinga pasaulietine ideologija iš Vakarų.

Konservatyvios grupės, save vadinančios šeimos gynėjais ir globalizmo priešininkais, taip pat sukritikavo vidaus reikalų ministerijos projektą, kuris uždraustų ir vyrams mušti žmonas. Esą patriarchalinę šeimą jis paverstų nusikaltimu.

„Visa tai – kvailybės, pasiimtos pirmiausia iš Vakarų. Nesijaudinkite ir liaudis tegu nesirūpina. Mes remsimės vien tik savo interesais. Mūsų, baltarusiškomis, slaviškomis tradicijomis. Reikia mūsų situacija remtis. Ir ne pliaukštelėjimas, o rimtas prilupimas diržu kartais irgi vaikui naudingas. Ne visiems, žinoma.

Nesu šalininkas bausti vaikus. Na, Viktoras dažnai gaudavo, kaip vyresnėlis. O mažojo, jam penkiolika (metų – LRT.lt), nebausdavau niekada. Jis nenusipelnydavo. O anam – duodavau.

Pasipriešinimas smurtui šeimoje – Vakaruose tai madinga formuluotė. Jie tuoj šeimų neturės. Diedas ten tuoj ves diedą arba už jo tekės. Vaikų nėra kam ten gimdyti, o mes iš jų perimsime elgesio šeimoje normas?“ – sako Baltarusijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius