Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: D.Trumpo paskyros blokavimas yra „problemiškas“

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel nuomone, socialinių tinklų milžinių sprendimas visam laikui uždaryti JAV vadovo Donaldo Trumpo paskyras yra „problemiškas“, nes nuomonės laisvė neturėtų būti priklausoma nuo šių interneto platformų vadovų sprendimų, pirmadienį pareiškė jos atstovas.
Donaldas Trumpas ir Angela Merkel
Donaldas Trumpas ir Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagrindinė teisė į nuomonės laisvę yra elementarios svarbos pagrindinė teisė, ir ši pagrindinė teisė gali būti suvaržyta, tačiau remiantis įstatymais ir įstatymų leidėjų nustatyta tvarka, o ne socialinių žiniasklaidos tinklų vadovybės sprendimu“, – nurodė A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas.

„Vadovaudamasi tokiu požiūriu kanclerė mano, kad JAV prezidento paskyrų blokavimas visam laikui yra problemiškas“, – nurodė jis.

Pasak kanclerės atstovo, melagystės arba neapykantos kurstymas taip pat yra „labai problemiškas“, tačiau valstybė turėtų jo imtis pagal parengtą teisinę reguliavimo sistemą.

Visiškas nuomonės blokavimas uždarant paskyrą yra perteklinė priemonė, sakė S.Seibertas, bet pridūrė, kad jis palaiko pastarųjų mėnesių socialinių tinklų taikytą melagingų pareiškimų žymėjimą.

A.Merkel sakė, kad ją JAV Kapitolijų šturmavę D.Trumpo šalininkai ją „supykdė ir nuliūdino“.

Ji taip pat kaltino D.Trumpą neramumų kurstymu, atsisakant pripažinti Joe Bideno pergalę prezidento rinkimuose.

Penktadienį socialinis tinklas „Twitter“ uždarė D.Trumpo paskyrą, kad būtų užkirstas kelias naujam protestuotojų puolimui prieš Kapitolijaus pastatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius