Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel ginant Irano branduolinį susitarimą, M.Pence'as kritikuoja Europą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel Miucheno saugumo konferencijoje sulaukė gausių aplodismentų už savo kalbą, kurioje karštai gynė daugiašalį požiūrį į pasaulio įvykius ir išsakė paramą Europos sprendimui neatsisakyti branduolinio susitarimo su Iranu.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto tai nepatiko JAV viceprezidentui Mike'ui Pence'ui ir jis dar labiau ėmė kritikuoti Europą.

A.Merkel pasisakė per Miuncheno saugumo konferenciją, į kurią kasmet susirenka pasaulio lyderiai ir aukščiausio rango gynybos ir užsienio reikalų pareigūnai.

Kelias pastarąsias dienas tarp JAV ir Europos tvyro įtampa Irano klausimu.

M.Pence'as per Varšuvoje vykusią konferenciją Vidurio Rytų problemomis aptarti anksčiau šią savaitę pasmerkė Europos šalių nenorą atsisakyti sutarties su Iranu.

Jis taip pat kritikavo Prancūzijos, Vokietijos ir Britanijos iniciatyvą, turinčią sudaryti sąlygas Europos bendrovėms toliau veikti Irane, nepaisant JAV sankcijų.

A.Merkel šeštadienį pareiškė, kad ji supranta amerikiečių susirūpinimą dėl Irano pastangų didinti savo galią. Vis dėlto ji gynė branduolinį susitarimą kaip svarbų ryšių kanalą su Teheranu ir pabrėžė tarptautinės diplomatijos poreikį.

Išvakarėse vokiečių užsienio reikalų ministras Heiko Maasas gynė 2015 metų susitarimą, įpareigojusį Iraną drastiškai sumažinti savo branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą. Šią sutartį su šiitiška respublika pasirašė šešios galingosios šalys, įskaitant Europos Sąjungos milžines Vokietiją, Didžiąją Britaniją ir Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius