Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel ir E.Macronas: „Brexit“ derybos – finišo tiesiojoje

Dviejų didžiausių Europos Sąjungos valstybių – Vokietijos ir Prancūzijos – vadovai įsitikinę, kad „Brexit“ derybos pasiekė galutinį etapą ir kad Bendrijos lyderiai ketvirtadienį bus pasiruošę pritarti derinamam susitarimui.
A.ngela Merkel ir Emmanuelis Macronas
A.ngela Merkel ir Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Tikimės ir esame pasirengę pritarti susitarimui“ per dviejų dienų viršūnių susitikimą, kuriame dalyvaus ir britų premjeras Borisas Johnsonas, per bendrą spaudos konferenciją Prancūzijos Tulūzos mieste sakė prancūzų prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Tai, ką šiandien girdėjome yra pozityvu“, – pridūrė jis.

Stovėdama šalia E.Macrono Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat išreiškė viltį, kad artimiausiomis valandomis gali būti pasiektas susitarimas. Pasak jos, „esame finišo tiesiojoje“.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį pranešė, kad „Brexit“ susitarimo pagrindai jau paruošti ir susitarimas gali materializuotis per kelias ateinančias valandas.

„Pagrindiniai susitarimo pamatai paruošti ir teoriškai rytoj mes galėtume pritarti šiam susitarimui su Didžiąja Britanija“, – sakė D.Tuskas lenkų žurnalistams Briuselyje.

„Teoriškai viskas turėtų paaiškėti per septynias ar aštuonias valandas“, – kalbėjo D.Tuskas interviu Lenkijos žinių kanalui TVN24.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius