Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel „nuliūdino ir šokiravo“ tragiška avarija Madeiroje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad ją „nuliūdino ir šokiravo“ Portugalijos Madeiros saloje įvykusi autobuso avarija, per kurią žuvo 29 vokiečių turistai.
Avarijos vieta Madeiroje
Avarijos vieta Madeiroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Avarija Madeira

Savo pranešime kanclerė išreiškė „nuoširdžią užuojautą visoms šeimoms, praradusioms savo artimuosius per šią tragediją“.

Madeiros saloje autobusui nulėkus nuo kelio ir įsirėžus į namą trečiadienį žuvo 29 vokiečių turistai, dar 21 žmogus buvo sužeistas.

A.Merkel išreiškė viltį, kad sužeistieji ir jų artimieji pasveiks ir susidoros su psichologinėmis traumomis, bei padėkojo Portugalijos pagalbos tarnybų darbuotojams, „kurie dirbo sudėtingomis sąlygomis avarijos vietoje“.

Avarija įvyko 18 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku trečiadienį kurortiniame Kanisu rajone Madeiros pietryčiuose. Autobusu važiavo apie 50 keleivių.

VIDEO: Tragedija Madeiros saloje: turistinio autobuso avarija pražudė beveik 30 žmonių

Regiono vyriausybės viceprezidentas Pedro Calado sakė, kad „per anksti“ spėlioti, dėl kokios priežasties įvyko avarija. Jis pridūrė, kad autobusas buvo penkerių metų senumo, ir su juo iki tol „viskas, regis, buvo gerai“.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl nelaimės aplinkybių, Madeiros prokuratūros atstovai informavo portugalų naujienų agentūrą „Lusa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius