-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel V.Putiną vėl ragino spausti separatistus nutraukti karą Ukrainoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį sutarė, kad būtina skubiai nutraukti kovos veiksmus Ukrainos pietryčiuose ir pradėti taikos derybas, sakoma Kremliaus paskelbtame pranešime.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel (2012 m.)
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel (2012 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abiejų šalių lyderiai taip pat pabrėžė kruopštaus ir objektyvaus visų Malaizijos lėktuvo sudužimo tyrimo svarbą.

Kremliaus spaudos tarnyboje buvo „pažymėta principinė konsultacijų su Kontaktine grupe reikšmė, dalyvaujant protestuojančių regionų atstovams, taip pat Rusijos iniciatyvos įleisti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojus į du kontrolės postus prie Rusijos ir Ukrainos sienos realizavimas“.

Tuo tarpu iš Berlyno pranešama, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį kalbėdamasi telefonu su Rusijos prezidentu V.Putinu ragino jį pasinaudoti savo įtaka prorusiškiems separatistams Ukrainoje, kad jie sutiktų paskelbti paliaubas, sakoma Vokietijos vyriausybės pranešime.

Abu lyderiai, kalbėdamiesi šeštadienio rytą, sutiko, kad siekiant paliaubų Ukrainoje reikia skubiai sušaukti Kontaktinės grupės, kurią sudaro ESBO, Rusijos bei Ukrainos diplomatai, tiesioginį susitikimą.

„Abu jie pritarė, kad tarptautinei nepriklausomai komisijai, vadovaujamai Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO), turėtų būtų greitai suteikta galimybė patekti į (oro bendrovės) „Malaysia Airlines“ keleivinio lėktuvo sudužimo vietą rytų Ukrainoje“, – sakoma Berlyno pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius