Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalnas po apnuodijimo atsigauna „greičiau nei tikėtasi“

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas po įtariamo pasikėsinimo jį apnuodyti praėjusį mėnesį atsigauna greičiau nei tikėtasi, sekmadienį sakė vienas jo padėjėjų, rašo „The Associated Press“.
Aleksejus Navalnas su žmona Julija ligoninėje
Aleksejus Navalnas su žmona Julija ligoninėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 20 dieną lėktuve iš Sibiro į Maskvą praradęs sąmonę ir beveik tris savaites komoje praleidęs A.Navalnas praėjusią savaitę buvo išleistas iš Berlyno ligoninės, kur buvo gydomas. Jo gydytojai teigė, kad remiantis A.Navalno pažanga „jam įmanoma visiškai pasveikti“.

„Dabar jam daug geriau, sakyčiau, netikėtai daug geriau, – Vokietijos transliuotojui RTL sakė A.Navalno štabo vadovas Leonidas Volkovas. – Manau, kad sveikimas yra tikrai greitesnis, nei tikėtasi, ir, žinoma, tai yra gera žinia, kuri mus labai džiugina“.

A.Navalnas, ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešas, vis dar gydosi ambulatoriškai ir yra saugomas, sakė L.Volkovas.

„Aš pats asmeniškai nemanau, kad Berlyne gali įvykti dar vienas išpuolis, bet galime matyti, kad jo apsauginiai turi kitokią nuomonę. A.Navalnas saugomas gana stipriai“, – sakė L.Volkovas.

Vokietijos valdžia pranešė, kad A.Navalnas buvo apnuodytas galinga nervus paralyžiuojančia medžiaga ir paragino Rusiją ištirti išpuolį, įvykusį jos teritorijoje.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A.Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

Rugsėjo 7 dieną ligoninė pranešė, kad pacientas pabudo iš komos, o antradienį paskelbta, kad jis iš ligoninės išrašytas, tačiau tęs reabilitacijos kursą.

A.Navalno bendražygiai ir užsienio pareigūnai sako, jog Rusijai tenka atsakomybė įrodyti, kad apnuodijimas nebuvo užsakytas valstybės, ir atlikti deramą tyrimą. Tuo metu Rusija tvirtina, kad Rusijai reikia Vokietijoje ir kitose šalyse atliktų tyrimų įrodymų.

Apnuodijimas „turėjo daug neigiamų pasekmių Kremliui“, sakė L.Volkovas ir pridūrė, kad jo nuomone, pasikėsinimas negalėjo įvykti be V.Putino pritarimo.

A.Navalnas yra sakęs, kad ketina grįžti į Rusiją tęsti savo darbo.

„Jis gana gerai supranta riziką, ir mes turėtume kažkaip pagalvoti, kaip jis galėtų toliau gyventi Rusijoje, – RTL sakė L.Volkovas. – Tai nebus taip lengva ir tikrai pasikeis daugybė dalykų, kad sumažintume antrosios atakos tikimybę.“

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad A.Navalnas galės netrukdomas sugrįžti į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius