Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalnas pradėjo naują puolimą prieš V.Putino artimus partnerius

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas „YouTube“ tinklalapyje pradėjo naują puolimą prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino artimus partnerius.
Į laisvę paleistas Aleksejus Navalnas
Į laisvę paleistas Aleksejus Navalnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį vaizdo klipas, kuriame pasakojama apie milijardierių brolių Arkadijaus ir Boriso Rotenbergų, bei jų sūnų, turtą, surinko virš 900 000 peržiūrų per vieną dieną nuo paskelbimo. Tai naujausias A.Navalno „YouTube“ vaizdo įrašas, kuriuo A.Navalnas siekia atskleisti aukšto rango vyriausybės pareigūnų ir su Kremliumi susijusių magnatų esą neteisėtai įsigytus turtus.

Brolių Rotenbergų ryšiai su V.Putinu siekia septintąjį dešimtmetį, kai jie kartu treniravosi dziudo tame pačiame sporto klube. Arkadijus Rotenbergas ir jo jaunesnis brolis Borisas, Putinui atėjus į valdžią, tapo itin sėkmingais ir įtakingais verslininkais, abiems taikomos vakarų sankcijos nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymą.

Pasak žurnalo „Forbes“ Arkadijaus Rotenbergo turto vertė siekia 2,5 milijardo dolerių, o jo brolio – virš vieno milijardo dolerių.

A.Navalno vaizdo įraše Rotenbergai kaltinami nesąžiningai laimėję teises vykdyti pelningus valstybinius projektus, įskaitant naują dujotiekį Sibire ir tilto į Krymą statybų sandorį.

Vaizdo klipe taip pat minima „Platon“ elektroninė kelio rinkliavų sistema, prižiūrima įmonės, kurią valdo Arkadžio Rotenbergo sūnus. Dėl šio mokesčio, įvesto 2015 metais, siekiant padengti greitkeliams sunkių vilkikų padaromą žalą, protestuoja vilkikų vairuotojai visoje Rusijoje.

Vaizdo įraše matyti iš oro nufilmuotos milžiniškos Rotenbergų rezidencijos už Maskvos ir Italijoje, bei vilkikų vairuotojai besipiktinantys dėl demonstruojamų turtų.

A.Navalnas tapo žinomas dėl oficialių asmenų korupcijos tyrimų. Jo naujausias dokumentinis filmas apie tariamus premjero Dimitrijaus Medvedevo turtus, peržiūrėtas daugiau nei 24 milijonus kartų, ir prisidėjo prie virtinės protestų prieš korupciją visoje Rusijoje.

A.Navalnas pareiškė dalyvausiantis prezidento rinkimuose 2018 metų kovą, nors dėl, jo nuomone politiškai motyvuoto, kaltinamojo nuosprendžio jam neleidžiama dalyvauti rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius