-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalno filmą apie V.Putino rūmus matė ketvirtadalis rusų, 77 proc. nuomonės apie prezidentą nepakeitė

Kiek daugiau nei ketvirtadalis rusų – 26 proc. – portale „YouTube“ pažiūrėjo Rusijos opozicijos aktyvisto, šiuo metu įkalinto Aleksejaus Navalno komandos parengtą vaizdo tyrimą apie tariamus prezidento Vladimiro Putino rūmus prie Juodosios jūros. Tiesa, daugelio nuomonės apie šalies lyderį šis filmas nepakeitė, skelbia nepriklausomas Levados centras.
Vladimiras Putinas ir Rusijos olimpiečiai
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

A.Navalno komanda savąjį tyrimą, kuriame teigiama, kad vadinamieji „Putino rūmai“ išdygo už išplautus 1,3 mlrd. JAV dolerių, paskelbė po to, kai aktyvistas buvo sulaikytas vos grįžęs iš Vokietijos. Šioje šalyje jis gydėsi, kai buvo apnuodytas „Novičiok“ tipo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Vaizdo įrašas, kuris buvo peržiūrėtas daugiau nei 110 mln. kartų, sustiprino entuziazmą žmonėms, kurie pastarosiomis savaitėmis keliavo į gatves protestuoti – ne tik dėl A.Navalno įkalinimo, bet ir ir dėl režimo korupcijos.

VIDEO: Aleksejaus Navalno tyrimas apie Vladimiro Putino dvarą

Tiesa, 77 proc. respondentų, kurie matė tyrimą ar apie jį girdėjo, tvirtino, kad jų požiūrio į V.Putiną jis nepakeitė. Kad dabar į prezidentą žvelgia kreiviau, teigė vos 17 proc. apklausos dalyvių, o 3 proc. respondentų nuomonė apie V.Putiną pagerėjo.

Iš tų, kurie matė vaizdo tyrimą, 33 proc. teigė netikintys A.Navalno komandos pateikiama informacija. Tiki vos 17 proc.

Paklausti, ar tiki A.Navalno prezidentui metamais kaltinimais, 29 proc. tyrimo dalyvių teigė manantys, kad V.Putinas niekada nėra piktnaudžiavęs galia. Dar 24 proc. sakė, kad net jei kaltinimai pagrįsti, jų gyvenimas valdant V.Putinui vis tiek pagerėjo.

Kita vertus, kaip ir buvo galima prognozuoti, jauniausioje, 18–24 metų apklaustųjų grupėje tyrimo medžiaga netiki tik 11 proc. Tarp 55 metų ir vyresnių respondentų tokių buvo net 49 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius