-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 29 /11:33

A.Navalno gydytoja: negalima atmesti galimybės, kad jis buvo apnuodytas

Hospitalizuotą opozicijos lyderį Aleksejų Navalną sekmadienį mačiusi ir su juo šnektelėjusi gydytoja, opozicionierių gydžiusi praeityje, pareiškė, kad negalima atmesti galimybės, jog jis buvo apnuodytas, rašo „The Moscow Times“.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

43 metų A.Navalnas į ligoninę iš kalėjimo buvo išgabentas sekmadienį ryte. Pranešama, kad hospitalizacijos priežastis – stipri alerginė reakcija.

Šiuo metu A.Navalnui skirtas 30-ies dienų areštas dėl kvietimo dalyvauti nesankcionuotame mitinge. Šeštadienį vykusio protesto metu suimta daugiau nei tūkstantis žmonių, pareigūnai prieš taikius demonstracijos dalyvius pasitelkė smurtą.

Opozicionieriaus atstovė Kira Jarmyš paskelbė, kad A.Navalnui, kuris anksčiau neturėjo jokių alergijų, smarkiai patino veidas ir išbėrė odą.

„Alerginės reakcijos šaltinis nenustatytas“, – K.Jarmyš rašė tviteryje.

„Šiuo metu jis palatoje, jį prižiūri policijos pareigūnai. Jam suteikiama visa reikalinga medicinos pagalba“, – pridūrė opozicionieriaus atstovė.

Praeityje A.Navalną gydžiusi gydytoja, kuriai nebuvo leista tinkamai apžiūrėti opozicionieriaus, teigė, kad negalima atmesti galimybės, jog A.Navalnas buvo apnuodytas.

„Negalime atmesti nežinomos cheminės medžiagos odai ir gleivinės membranoms sukelto pažeidimo“, – feisbuke rašė Anastasija Vasiljeva. Gydytoja paragino, kad A.Navalno patalynės, odos ir plaukų pavyzdžiai būtų patikrinti dėl cheminių medžiagų.

Pasak A.Vasiljevos, tai, kad jai nebuvo leista tinkamai apžiūrėti A.Navalno, kelia įtarimą.

VIDEO: Aleksejus Navalnas pranešė, kad buvo sulaikytas: esu policijos nuovadoje kaip kvailys su šortais

Buvęs A.Navalno kampanijos vadybininkas Leonidas Volkovas sakė praėjusį mėnesį patyręs panašią alerginę reakciją, kai dėl vieno nesankcionuoto opozicijos mitingo buvo laikomas toje pačioje kameroje.

Būklė yra „patenkinama“

Vienas ligoninės atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad A.Navalno būklė yra „patenkinama“.

„Jo kūno temperatūra – 36,6 Celsijaus laipsniai“, – sakė atstovas, bet nesutiko atskleisti detalių apie A.Navalnui nustatytą diagnozę.

Pirmadienį AVasiljeva kitoje žinutėje apkaltino gydytojus nesistengiant ištirti, kokia yra A. Navalno sveikatos sutrikimo priežastis.

Jie sakė, kad „jam paprasčiausiai pasireiškė dilgelinė“, nurodė oftalmologė.

„Tačiau kodėl jūs meluojat? – klausė ji. – Jie nusprendė nenustatinėti bendros edemos ir bėrimo priežasties.“

A.Vasiljeva kartu su kitu gydytoju sekmadienį aplankė A.Navalną, bet jiems nebuvo leista tinkamai apžiūrėti aktyvisto, kuriam buvo užtinę akių vokai, iš akies tekėjo skystis ir buvo išberta viršutinė kūno dalis.

Gydytoja sakė, jog pacientui veikiausiai pasireiškė ūmus konjuktyvitas ir dermatitas, sukeltas sąlyčio su nuodingomis medžiagomis.

Ligoninės gydytojai atsisakė informuoti A.Navalną ir jo artimuosius apie nustatyta diagnozę ir buvo pastebimai suirzę, teigė A.Vasiljeva.

„Scanpix“/AP nuotr./Briliantine žaluma apipiltas Aleksejus Navalnas
„Scanpix“/AP nuotr./Briliantine žaluma apipiltas Aleksejus Navalnas

Ji gydė A.Navalną 2017 metais, kai jis vos neprarado regėjimo viena akimi, kai kažkoks užpuolikas šliūkštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos.

Medikė sakė nerimaujanti dėl pažeistos akies būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius