Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Schiffas kaltina JAV žvalgybos agentūras nepateikiant su Ukraina susijusių dokumentų

JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas apkaltino Amerikos žvalgybos agentūras, kad jos nepateikia Kongresui su Ukraina susijusių dokumentų, kurie gali būti svarbūs prezidento Donaldo Trumpo apkaltos teismui.    
Adamas Schiffas
Adamas Schiffas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie, panašu, pasiduoda administracijos spaudimui“, – sakė demokratas Adamas Schiffas sekmadienį televizijos ABC laidoje „This Week“.

Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi paskyrė A.Schiffą vadovauti kaltintojams prezidento apkaltos teisme Senate.

A.Schiffas sakė, kad konkrečiai Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) „neperduoda dokumentų, potencialiai svarbių mūsų priežiūros pareigoms dėl Ukrainos, taip pat potencialiai svarbių dokumentų, kuriuos teismo metu norėtų pamatyti senatoriai. Tai kelia didžiulį susirūpinimą.“

Jis taip pat nurodė, jog „esama požymių, kad Centrinė žvalgybos valdyba laikosi to paties katastrofiško kurso“.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo taryba į žurnalistų klausimus neatsakė ir nurodė kreiptis į žvalgybos agentūras. CŽV ir NSA komentarų kol kas nepateikė.

D.Trumpo apkaltos teismas bus tęsiamas antradienį.

Demokratai jau anksčiau yra kritikavę Valstybės departamentą, kad šis nepateikia apkaltos tyrimui svarbių dokumentų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Atstovų Rūmams gruodžio 18 dieną nubalsavus už D.Trumpo apkaltą, demokratai sutelkė dėmesį į naujus įrodymus dėl prezidento pastangų spausti Ukrainą atlikti tyrimus dėl jo politinių varžovų.

Jie siekia, kad Senatui būtų pateikti nauji dokumentai ir iškviesti duoti parodymų keli nauji liudytojai, tarp jų buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas.

Per interviu televizijai ABC A.Schiffo buvo paklausta apie „Politico“ paskelbtą informaciją, esą žvalgybos pareigūnai spaudžia Atstovų Rūmų ir Senato Žvalgybos komitetus atsisakyti kasmet rengiamo viešo pasaulinių saugumo grėsmių aptarimo po praėjusių metų posėdžio, kuriame D.Trumpas supliekė pateiktus vertinimus dėl Šiaurės Korėjos, Irano ir džihadistų judėjimo „islamo valstybė“.

Anot leidinio, siekiama, kad nepasikartotų situacija, kai žvalgybos pareigūnai viešai nesutinka su prezidentu dėl saugumo grėsmių.

„Galbūt Žvalgybai derėtų grįžti į mokyklos suolą!“ – parašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ po 2019-ųjų sausio 29-ąją vykusio posėdžio, tačiau jau netrukus pakeitė poziciją ir pareiškė, kad jis su žvalgybos bendruomene laikosi vienodo požiūrio.

Sekmadienį A.Schiffas sakė, kad šie žiniasklaidos pranešimai teisingi.

„Žvalgybos bendruomenė nenori viešo posėdžio, kokius rengdavome kasmet iki D.Trumpo administracijos atėjimo, nes nerimauja, kad gali užrūstinti prezidentą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius