-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abchazijoje vyksta prezidento rinkimai

Nuo Sakartvelo atskilusioje Abchazijoje sekmadienį renkamas naujas prezidentas, pakeisiantis sausį dėl opozicijos spaudimo pasitraukusį šalies lyderį.
Raulis Chadžimba
Raulis Chadžimba / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Abchazija

Raulis Chadžimba atsistatydino sausį, praėjus kelioms dienoms po to, kai demonstrantai užėmė jo biurą protestuodami prieš pažeidimus per rugsėjį įvykusius rinkimus, kuomet jis buvo perrinktas antrai penkerių metų kadencijai.

R.Chadžimba tokius veiksmus iš pradžių pavadino perversmu, tačiau vėliau atsistatydino „taikos ir stabilumo labui“. Tokį sprendimą jis priėmė po to, kai į sostinę Suchumį tarpininkauti konflikte atvyko Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas Vladislavas Surkovas.

Maždaug 250 tūkst. gyventojų turinčią Abchaziją suverenia valstybe pripažįsta tik Rusija ir saujelė kitų šalių. Nuo Sakartvelo ji atsiskyrė dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje, kai žlugo Sovietų Sąjunga.

Per trumpą Rusijos ir Sakartvelo karą 2008 metais iš šalies buvo išvyti paskutiniai Sakartvelo kariai ir nuo tada Maskva sustiprinto Abchazijos ir nuo Sakartvelo taip pat atskilusios Pietų Osetijos kontrolę.

Abchazijos prezidento rinkimuose dalyvauja trys kandidatai. Realiausiu kandidatu laimėti yra laikomas opozicijos lyderis Aslanas Bžanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius