Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abi Korėjos pradeda svarbią geležinkelių sujungimo kelionę

Pietų Korėjos traukinys penktadienį pirmą kartą per dešimtmetį įvažiavo į Šiaurės Korėją – juo keliauja inžinieriai, turintys užduotį paremontuoti nusidėvėjusias Šiaurės Korėjos geležinkelio linijas ir sujungti abiejų šalių geležinkelius į vieną tinklą.
Pietų Korėjos traukinys penktadienį pirmą kartą per dešimtmetį įvažiavo į Šiaurės Korėją
Pietų Korėjos traukinys penktadienį pirmą kartą per dešimtmetį įvažiavo į Šiaurės Korėją / „Scanpix“/AP nuotr.

Geležinkelio sistemų sujungimas yra tarp susitarimų, sudarytų per svarbų Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimą anksčiau šiais metais.

Tai pirmas kartas per dešimtmetį, kai Pietų Korėjos traukinys įvažiavo į Šiaurės Korėjos teritoriją.

Televizijos reportaže buvo matyti, kaip raudonos, baltos ir mėlynos spalvų traukinys su transparantu „Geležinis žirgas lekia į taikos ir klestėjimo erą“ pajuda iš Pietų Korėjos Dorasano stoties prie vakarinės Korėjų sienos atkarpos.

„Tai signalizuoja bendro Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos klestėjimo vėl sujungiant geležinkelius pradžią“, – sakė transporto ministrė Kim Hyun-mee.

Ji pridūrė, kad geležinkelių sujungimas padės sausuma išplėsti šalies „ekonominę teritoriją“ į Euraziją. Po Korėjos pusiasalio padalijimo Pietų Korėja daugeliui dešimtmečių liko geopolitiškai atkirsta nuo žemyno.

Šešių vagonų traukiniu važiuoja 28 Pietų Korėjos atstovai, įskaitant geležinkelio inžinierius ir kitus darbuotojus. Traukinys vežasi 55 t degalų ir elektros generatorių.

Jame yra keleivių vagonas, miegamasis vagonas, biuro vagonas ir vagonas su vandeniu dušui bei skalbimui.

Panmuno stotyje – pirmame Šiaurės Korėjos terminale už sienos – šie šeši vagonai bus sujungti su Šiaurės Korėjos traukiniu, o Pietų Korėjos lokomotyvas grįš namo.

Pietų Korėjos darbuotojai ir jų kolegos, kurie gyvens traukinyje, 18 dienų tikrins dvi geležinkelio linijas, kurių viena jungia Šiaurės Korėjos pietuose esantį Kesongo miestą su Šinidžu netoli Kinijos sienos, o antroji – Kimgangsano kalną, esantį netoli Korėjų sienos, su Tumanajos upe, kuria rytuose eina siena su Rusija.

Traukinys nuvažiuos maždaug 2,6 tūkst. km, nurodė Transporto ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius