Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abramovičiau, pirk Latviją

Vienas Latvijos gyventojas, kurio tautybė nenurodoma, interneto tinklalapyje Petitiononline.com pateikė pasiūlymą, raginantį Rusijos milijardierių Romaną Abramovičių pirkti jo valstybę.
Abramovičius.
R.Abramovičius / „Scanpix“ nuotr.

Šios „peticijos“ autorius nurodo, kad Latvija turi daug pranašumų. Jos gyventojai darbštūs ir nuolankūs, teritorija – ekologiškai švari, o prie jūros netrūks vietos, kur milijardierius galės švartuoti savo jachtas.

Šis Latvijos gyventojas nepaskelbė, už kokią sumą turėtų būti parduota Latvija, tačiau pridūrė, kad jo šalies vyriausybė veda derybas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl 7,5 mlrd. eurų. Taip jis apibūdino tą paramą, kurią Latvijai pasirengusi suteikti Europos Sąjunga, TVF, Pasaulio bankas kartu su Švedija, Danija, Suomija ir Norvegija. Iš TVF Latvija turėtų gauti tik 1,8 mlrd. eurų.

„Peticijos“ autorius teigia, kad ši finansinė parama bus išleista „eilinėms utopinėms idėjoms“, o „gyventojų pragyvenimo lygis nukris žemiau grindų“.

Vos tik ši „peticija“ pasirodė internete, ją iš karto palaikė beveik 200 internautų. Tačiau šios peticijos autorius – nėra originalus. Kiek anksčiau tame pačiame tinklalapyje jau buvo įdėtas pasiūlymas Švedijai užimti Latviją, o spalio pradžioje vienas britas interneto aukcionui eBay siūlė varžytynėse parduoti Islandiją. Jis nurodė ir pradinę bankrutavusios šalies kainą – 99 pensai, tačiau jau spalio 10 dieną Islandijos kaina buvo išaugusi iki 10 milijonų svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius