Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatas: M. Saakašvilis prašo nepriklausomų medikų ir sąlygų bendrauti konfidencialiai

Rustavio kalėjime įkalintas buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis reikalauja nepriklausomų gydytojų, taip pat galimybės apsikeisti konfidencialia informacija su lankytojais, nurodė jo advokatas Šota Tutberidzė.
Michailas Saakašvilis kalėjime
Michailas Saakašvilis kalėjime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu bausmių vykdymo tarnyba neįvykdys šių reikalavimų iki sausio 6 dienos, Michailas Saakašvilis imsis ekstremalios protesto formos“, – pirmadienį žurnalistams sakė jo advokatas.

Pasak jo, M.Saakašviliui nesuteikiama galimybė pasimatyti su nepriklausomais gydytojais.

„Mes, advokatai, taip pat reikalaujame, kad bausmių vykdymo tarnyba leistų su Michailu Saakašviliu bendrauti konfidencialiai, kaip tai buvo anksčiau Rustavio kalėjime – apsikeičiant rašteliais“, – sakė advokatas.

M.Saakašvilis, kuris dabar yra Ukrainos pilietis, slapta atvyko į Sakartvelą rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje, o vėliau nuvežtas į kalėjimą Rustavio mieste, kur paskelbė bado streiką.

Lapkričio 8-ąją jis, nepranešus giminaičiams ir advokatams, buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje, o lapkričio 20-ąją – į kariškių ligoninę Goryje. Gruodžio 30 dieną M.Saakašvilį sugrąžino į kalėjimą Rustavio mieste.

Sakartvele M.Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Savo sulaikymą eksprezidentas vadina neteisėtu, o kaltinimus – sufabrikuotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius