Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistanas: maištininkai puolė stovyklą, kurioje yra princas Harry

Maištininkai užpuolė karinę stovyklą Afganistane, kurioje yra dislokuotas princas Harry. Trečiasis eilėje į sostą karališkos šeimos narys nenukentėjo. Žuvo du kareiviai. Talibanas pripažino įvykdęs puolimą ir prakalbo apie atpildą už amerikiečių sukurtą filmą, kuriame niekinamas pranašas Mahometas.
Pricas Harry Afganistane
Pricas Harry Afganistane / „Scanpix“ nuotr.

Stipriai ginkluoti sukilėliai karinę stovyklą pietų Afganistane, kurioje dislokuotos tarptautinės pajėgos, užpuolė šeštadienio naktį, du kariai buvo nužudyti. Tai patvirtinto Tarptautinių saugumo pajėgų atstovas. Pagal JAV žiniasklaidos pranešimus, žuvo du JAV jūrų pėstininkai, kiti kareiviai buvo sužeisti.

Ryte Talibanas pripažino įvykdęs šį išpuolį. Tai atsakas už filmą, kuris šiuo metų Azijoje ir šiaurės Afrikoje sukėlė milžiniškus protestus. 

Princas Harry, kuris yra apsistojęs britų stovykloje, užpuolimo metu nesužalotas, pranešė  britų naujienų agentūra PA. Princui šeštadienį sukanka 28 metai. Princas Harry „Bastion“ stovykloje yra vos savaitę. Užpuolimo metu jis kartu su kitais kariais buvo maždaug už poros kilometrų. 

Užpuolikai atakos metu panaudojo sprogmenis, kurie apgadino pastatą, angarą ir kelis orlaivius. Pietų Afganistanas yra laikomas sukilėlių tvirtove.

Neseniai buvo pasirodę Afganistano sukilėlių grasinimų nužudyti Didžiosios Britanijos princą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius