-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistanas nėra Vietnamas, aiškino Obama dienraščiui „New York Times“

JAV prezidentas Barackas Obama nesutinka, jog galima lyginti vis didėjantį Jungtinių Valstijų dalyvavimą Afganistane su karu Vietname; tokį požiūrį jis gynė interviu dienraščiui „The New York Times“.
Baracko Obamos giminaičiai nuolat įsipainioja į įvairius skandalus.
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurie komentatoriai spėja, kad B.Obamos laukia panašus likimas kaip ir XX amžiaus septintojo dešimtmečio demokratų prezidento Lyndono Johnsono, kurio administracija buvo įsivėlusi į karą kitame pasaulio pakraštyje.

Tačiau B.Obama, kuris yra pasiryžęs įgyvendinti ambicingą programą savo šalyje bet neatsisako ir dalyvavimo daugelyje krizių užsienyje, neigia tokį palyginimą.

„Žinoma, būtina pasimokyti iš istorijos. Antra vertus, kiekvienas istorinis etapas būna vis kitoks“, – sakė B.Obama interviu, duotame kartu ir „The New York Times“, ir CNBC.

Interviu prezidentas sakė, jog jis visą laiką svarsto apie persistengimo Afganistane pavojus, apie tai, kad nėra aiškių tikslų, kad trūksta stipresnio amerikiečių pritarimo karui.„Niekada neįbrisi į tą pačią upę du kartus. Taigi, Afganistanas nėra Vietnamas“, – nurodė jis.

B.Obama pastaruoju metu nagrinėja strateginę JAV operacijų Afganistane apžvalgą; tikimasi, kad jis susilauks JAV kariškių prašymo dislokuoti Afganistane dar daugiau karių.

JAV ginkluotųjų pajėgų štabų vadų komiteto pirmininkas admirolas Michaelas Mullenas Senate antradienį jau kalbėjo, kad pergalei pasiekti Afganistane reikia dar daugiau karių, nors šiemet JAV beveik padvigubino savo kontingentą šioje šalyje – dabar čia yra daugiau kaip 60 tūkst. JAV kariškių.

Interviu prezidentas sakė, jog jis visą laiką svarsto apie persistengimo Afganistane pavojus, apie tai, kad nėra aiškių tikslų, kad trūksta stipresnio amerikiečių pritarimo karui.

Naujausia, antradienį paskelbta CNN surengta nuomonių apklausa rodo, kad amerikiečių pritarimas karui Afganistane dar smuktelėjo.

Apie 58 proc. respondentų sako nepritarią dalyvavimui Afganistano konflikte, o pritariančiųjų buvo 39 proc. Ankstesnėje, prieš dvi savaites surengtoje CNN apklausoje nepritariančiųjų karui Afganistane buvo 57 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius