-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane autobusui susidūrus su benzinvežiu žuvo 51 žmogus

Afganistane vienam autobusui penktadienį paryčiais susidūrus su benzinvežiu žuvo 51 žmogus, tarp jų moterų ir vaikų, o dar keli buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Šis incidentas įvyko Ab Bando rajone Gaznio provincijoje, per kurią eina pagrindinė automagistralė, jungianti Kabulą su pietinio regiono sostine Kandaharu, kuri yra viena pavojingiausių kelių šalyje.

Vienas pareigūnas sakė, kad benzinvežis priklausė vienam afganui prekybininkui, o per Gaznį eina maršrutas, kuriuo NATO kroviniai vežami į Afganistaną iš šiaurės į pietus.

„Apie 6 val. 30 min. vietos (5 val. Lietuvos) laiku keleivinis autobusas susidūrė su benzinvežiu Spin Bando vietovėje Ab Bando (rajone)“, – provincijos vicegubernatorius Mohammadas Ali Ahmadi sakė naujienų agentūrai AFP.

„Dėl to benzinvežis ir autobusas užsiliepsnojo. Per avariją žuvo 51 žmogus, o dar šeši buvo sužeisti. Tarp aukų esama moterų ir vaikų“, – pridūrė jis.

Pasak vicegubernatoriaus, dauguma aukų neatpažįstamai apdegė. Žuvo 50 autobusu važiavusių žmonių, tarp jų keturios moterys, taip pat benzinvežio vairuotojas.

Tuo tarpu VRM atstovas Sediqas Sediqqi sakė, kad žuvo 50 žmonių.

Gaznio miesto pagrindinės ligoninės vadovas Bazas Mohammadas Himmatas nurodė, kad iš nelaimės vietos buvo atvežti tik penki sužeistieji, tačiau neturėjo jokios informacijos apie žuvusius.

Per avariją gyvas likęs 18-metis Sardaras, kuriam buvo sužalota galva, papasakojo naujienų agentūrai AFP, kas nutiko.

„Sėdėjau galinėje eilėje, o vairuotojas važiavo labai greitai, kai susidūrėme su benzinvežiu. Autobusas užsiliepsnojo, keleiviai klykė“, – jis sakė ligoninėje.

Afganistano keliuose neretai pasitaiko daug žmonių gyvybių nusinešančių avarijų. Šioje šalyje dauguma kelių prastos būklės, o daugelis transporto priemonių pasenusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius