Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane buvo pagrobti amerikietis ir australas

Afganistano sostinės centre grasinant ginklu pagrobti amerikietis ir australas, pirmadienį pranešė pareigūnai. Tai naujausias išpuolis iš virtinės užsieniečių pagrobimų konflikto krečiamoje šalyje.
Kabule per besitęsiančią Talibano kovotojų ataką žuvo „daug žmonių“
Kariai Kabule / „Scanpix“/AP nuotr.

Du Amerikos universiteto Afganistane profesoriai buvo pagrobti sekmadienį vakare. Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už jų pagrobimą.

„Pagrobėjų gauja, grasindama ginklu, pagrobė du užsieniečius profesorius, amerikietį ir australą, Dar Amano kelyje Kabulo miesto centre“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas saugumo pareigūnas. – Mes susilaikome nuo tolesnių komentarų, kad nepakenktume policijos pastangoms juos išgelbėti.“

Pagrobimas įvyko praėjus vos dviem savaitėms nuo labdaros organizacijos darbuotojos iš Indijos išvadavimo. Pastaroji taip pat buvo pagrobta grasinant ginklu šalia jos namų miesto centre.

Jungtinių Valstijų valstybės departamentas teigė, kad turi informacijos apie JAV piliečio pagrobimą, bet atsisakė plačiau pakomentuoti situaciją.

Australijos vyriausybė patvirtino vieno jų piliečio „galimą pagrobimą“, remdamasi ambasados Kabule informacija, bet saugumo sumetimais taip pat atsisakė tai plačiau pakomentuoti.

„Mes ir toliau rekomenduojame Australijos piliečiams nevykti į Afganistaną dėl ypatingai pavojingos saugumo padėties, taip pat dėl rimtos pagrobimo grėsmės,“ pranešime spaudai teigė vyriausybės atstovai.

Pagrobimai pabrėžia augančius pavojus, su kuriais susiduria užsieniečiai Afganistane.

Ketvirtadienį vakarinėje Herato provincijoje Talibanas apšaudė turistų grupę, kurioje buvo britų, amerikiečių ir vokiečių; kai kurie iš jų buvo sužeisti.

Pastaraisiais metais ypač padažnėjo kovotojų smurto aukų tarp pagalbos darbuotojų.

Garsios nevyriausybinės organizacijos „Aga Khan Foundation“ darbuotoja 40-metė indė Judith D'Souza pagrobta birželio 9-osios naktį.

Per kiek anksčiau, balandžio 28-ąją, įvykdytą pagrobimą Džalalabado mieste šalia Pakistano sienos buvo pagrobta Katherine Jane Wilson, įžymi australų NVO darbuotoja.

60-metė K.J.Wilson vadovavo organizacijai, žinomai kaip „Zardozi“, kuri skatina afganistaniečių amatininkų, ypač moterų, darbą.

Gegužę JAV įspėjo savo piliečius Afganistane apie „labai didelę“ pagrobimo riziką po to, kai vienas amerikietis vos išvengė pagrobimo Kabulo centre.

Praėjusių metų balandį buvo rasti penkių afganų „Gelbėkit vaikus“ darbuotojų kulkų suvarpyti kūnai, kai jie buvo pagrobti ginkluoto nusikaltėlio nesantaikos draskomoje Uruzgano provincijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius