-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane dislokuoti užsienio kariai įtariami sušaudę 10 taikių gyventojų

Afganistano vyriausybė pradėjo tirti incidentą, per kurį šalies rytuose dislokuoti užsienio kariai, kaip įtariama, prievarta išvedė iš namų dešimt taikių gyventojų ir juos sušaudė, trečiadienį pranešė prezidento kanceliarija.
Pasklidus žiniai apie tarptautinių pajėgų neva sušaudytus taikius gyventojus, į Kabulo gatves išėjo šimtai protestuotojų.
Pasklidus žiniai apie tarptautinių pajėgų neva sušaudytus taikius gyventojus, į Kabulo gatves išėjo šimtai protestuotojų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aštuonios to incidento aukos buvo 13–17 metų moksleiviai, nurodė Afganistano prezidento Hamido Karzai administracija.

Kunaro provincijoje, kurioje esą buvo įvykdytas tas nusikaltimas, dislokuotos tarptautinės pajėgos  Afganistano vyriausybės tyrėjams sakė „nieko nežinančios apie tą incidentą“, sakoma Prezidento kanceliarijos pranešime.

„Tarptautinių pajėgų dalinys išlipo iš orlaivio Kunaro provincijos Narango rajone ir iš trijų namų išvedė dešimt žmonių, tarp jų aštuonis 6-os, 9-os ir 10-os klasės moksleivius. Vienas iš jų buvo svečias, o kiti – tos pačios šeimos nariai. Jie buvo sušaudyti“, – sakoma pranešime, kuriame cituojamas tyrėjų grupės vadovas.

Šiam tyrimui vadovauja H.Karzai patarėjas Asadaullah Wafa, buvęs Kunaro provincijos gubernatorius.

Prezidentūros pranešime sakoma, kad A.Wafa parodė tos mokyklos vyriausiojo mokinio perduotus moksleivių dokumentus, įrodančius tų vaikų statusą.

H.Karzai kalbėjosi su sušaudytų moksleivių tėvu ir dėdėmis. Prezidentas jiems pareiškė užuojautą ir pažadėjo, kad šis incidentas bus nuodugniai ištirtas.

„Prezidentas juos patikino, kad vyriausybė rimtai ištirs tą incidentą ir pasielgs su kaltininkais, kaip numatoma įstatymuose“, – nurodoma pranešime.

H.Karzai kanceliarija pranešė, kad tas incidentas įvyko šeštadienį. Tyrėjų komisija buvo suformuota pirmadienį ir į įvykio vietą atvyko antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius