Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane mėginančią iš nelaisvės pabėgti britę jos pagrobėjai nužudė

Afganistane nužudyta prieš porą savaičių pagrobta britų pagalbos darbuotoja – ją nužudė jos pagrobėjai, kai moteris mėgino pabėgti, šeštadienį pranešė užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as.
Linda Norgrove
Linda Norgrove / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

„Su didžiu liūdesiu turiu patvirtinti, kad britų pagalbos darbuotoja Linda Norgrove, laikyta įkaite Rytų Afganistane nuo rugsėjo 6 dienos, buvo nužudyta jos pagrobėjų, kai praėjusią naktį mėgino pabėgti“, – sakoma W.Hague'o pranešime.

36 metų L.Norgrove dirbo JAV pagalbos organizacijoje DAI. Ji drauge su trimis darbuotojais afganais buvo pagrobta per jų automobilių kolonos užpuolimą rytinėje Kunaro provincijoje Pakistano pasienyje, kur aktyviai veikia Talibanas.

„Atsakomybė už šią tragišką baigtį besąlygiškai tenka įkaitų pagrobėjams, – sakė W.Hague'as. – Nuo tos akimirkos, kai jie ją pagrobė, jos gyvybei grėsė mirtinas pavojus. Atsižvelgdami į tai, kas ją laikė (įkaite), ir pavojų, kuriame ji buvo atsidūrusi, mes manėme, kad geriausia Lindos galimybė yra bandymas ją išgelbėti“.

Užsienio reikalų sekretorius padėkojo Didžiosios Britanijos sąjungininkėms NATO, Afganistano valdžiai ir saugumo pajėgoms, padariusiems „visa, ką galėjo, kad užtikrintų saugų Lindos paleidimą“.

„Įkaitų grobimas niekada nebūna pateisinamas, ir JK nedaro nuolaidų įkaitų grobėjams. Tačiau visada, kai pagrobiami britų piliečiai, mes ir mūsų sąjungininkai darome visa, ką galime, kad juos išvaduotume. Tragiška, kad Linda buvo pagrobta dirbdama darbą, kurį mylėjo, šalyje, kurią mylėjo. Šiuo baisiu metu mes galvojame apie jos šeimą ir draugus“, – pridūrė jis.

L.Norgrove buvo patyrusi pagalbos darbuotoja, kelerius metus dirbo Afganistane su Jungtinėmis Tautomis (JT), o vasarį perėjo į DAI dirbti vieno JAV finansuojamo pagalbos projekto šalies rytuose esančiame Džalalabade direktore regionui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius