-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane mirtininkui susprogdinus automobilį žuvo keturi žmonės

Afganistano sostinės Kabulo priemiestyje trečiadienį automobilyje susisprogdinus Talibano mirtininkui, žuvo keturi žmonės, sužeistų – dešimtys, pranešė policija.
Kariai saugo sprogimo vietą Afganistane
Kariai saugo sprogimo vietą Afganistane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimas įvyko Pagmano mieste prie vietos administracijos pastato, sužeistas 41 žmogus, dauguma jų – civiliai gyventojai, pranešė policijos atstovas Abdullah Karimi.

„Šįryt maždaug 10 val. 30 min. savižudis sprogdintojas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie Pagmano rajono būstinės. Žuvo du policijos pareigūnai ir du civiliai gyventojai, dar 41 žmogus buvo sužeistas“, – sakė A.Karimi ir pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra vienas aukšto rango policijos pareigūnas.

Šią informaciją patvirtino vidaus reikalų viceministro atstovas Najibas Danishas. Pagmanas yra už 20 kilometrų į vakarus nuo Kabulo.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė Talibanas, kuris nuo 2001 metų, kai buvo nuverstas jo režimas, vadovauja kruvinam sukilimui šalyje.

Per pirmąjį šių metų pusmetį šalyje žuvo beveik 1,6 tūkst. civilių gyventojų ir dar 3 tūkst. 329 buvo sužeisti, nurodo Jungtinės Tautos.

NATO praėjusį gruodį užbaigė savo kovinę misiją Afganistane ir išvedė didžiąją dalį savo kariuomenės iš šalies, nors 13 tūkst. karių kontingentas toliau dalyvauja pagalbinėse kovos su terorizmu ir karių mokymo misijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius