Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane nukautas svarbus Pakistano talibų lyderis

Afganistano rytuose per NATO aviacijos smūgį žuvo apie 12 kovotojų, tarp jų vienas aukštas Pakistano Talibano lyderis, šeštadienį pranešė tarptautinė karinė koalicija.Šis reidas tikriausiai taps skaudžiu smūgiu ginkluotiems ekstremistams, veikiantiems abipus menkai saugomos Afganistano ir Pakistano sienos.

Per ataką, surengtą vėlyvą penktadienio popietę Afganistano rytinėje Kunaro provincijoje žuvo mula Dadullah, pasiskelbęs Talibano vadovu kitapus sienos esančiame Pakistano Badžauro genčių regione, sakė koalicijos atstovas majoras Martynas Crightonas.

Kaip pranešama, Dadullah, kuris perėmė vadovavimą iš ankstesnio Badžauro talibų lyderio Maulvi Faqiro Mohammedo, buvo pabėgęs į Afganistaną, kad išvengtų Pakistano armijos operacijų.

Jis buvo atsakingas už kovotojų ir ginklų judėjimą, taip pat už išpuolius prieš afganų ir koalicijos pajėgas, sakoma šeštadienį paskelbtame NATO pranešime.

Ten pat nurodoma, kad per šį smūgį žuvo Dadullah pavaduotojas, vardu Shakiras, ir dešimt kitų kovotojų, o patikrinus incidento vietą kartu su afganų saugumo pajėgomis, buvo nustatyta, kad per šią ataką nežuvo ir nebuvo sužeistas nei vienas civilis.

Aljanso aviacija smogė Kunaro provincijos Šigalo rajone, už maždaug 15 kilometrų nuo sienos su Pakistanu, tačiau M.Crightonas nenurodė, ar raketas paleido bepilotis lėktuvas, ar pilotuojamas orlaivis.

Pakistano Talibano atstovas Ahsanullah Ahsanas sakė, kad Dadullah žuvo per bepiločio lėktuvo smūgį Kunare. Jis nurodė, kad naujuoju kovotojų vado Badžaure paskirtas Maulana Abu Bakaras.

Tuo tarpiu Pakistano žvalgybos pareigūnai paskelbė, kad per šią ataką žuvo Dadullah ir 19 kitų žmonių. Iš pradžių buvo pranešta, kad šis smūgis įvyko Pakistano teritorijoje, bet vėliau pareigūnai pripažino, jog taikinys buvo Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius