Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane nuo mirtininko išpuolio žuvo du JAV kariai

Du amerikiečių kariai žuvo ir dar keturi buvo sužeisti per sprogimą rytinėje Paktikos provincijoje, kuri ribojasi su Pakistanu ir kurioje vyriausybės pajėgos kaunasi su sukilėliais.
Afganistanas
Afganistanas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Mirtininkas sprogdintojas šeštadienį pamėgino atakuoti karinę bazę pietryčių Afganistane.

„Buvo sprogimas; tai tikriausiai buvo ISU (improvizuotas sprogstamas užtaisas), šį rytą Paktikos provincijoje, žuvo du JAV karinės tarnybos nariai, – sakė JAV kariškių atstovas seržantas Charlesas Marshas (Čarlzas Maršas). – Paskui sukilėliai apšaudė bazę. Taigi, turime du JAV karius žuvusius ir keturis sužeistus“. Pasak jo, tada paprašyta karo aviacijos pagalbos.

Žuvusieji tarnavo NATO tarptautinėse paramos saugumui pajėgose (ISAF), vėliau buvo nurodyta ISAF pranešime, kuriame minima, jog abu kariai žuvo per sprogimą.

Pasak „Reuters“, mirtininkas sunkvežimiu (AFP mini benzinvežį) norėjo įvažiuoti į JAV ir Afganistano karinę bazę Paktikos provincijos Ziroko rajone, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Hamidullahas Zwakas (Halidulahas Zvakas).

Vairuotojas nepaisė reikalavimų sustoti ir buvo nušautas dar nepasiekęs bazės. Tačiau prasidėjus šaudymui, sprogmenys detonavo prie vietinės valdžios pastato, per sprogimą žuvo karių, sakė H.Zwakas.

Afganistano vidaus reikalų ministerija, neminėdama JAV nuostolių, pranešė, kad per šį incidentą buvo nukauti 22 sukilėliai. Tuo tarpu H.Zwakas minėjo 32 žuvusius Talibano kovotojus.

Talibano atstovas Zabiullahas Mujahidas (Zabiulahas Mudžahidas) sakė, kad per šeštadienio išpuolius Ziroke žuvo keletas afganų ir užsienio pajėgų karių, pridurdamas, kad sunkvežimis buvo prikimštas sprogmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius